NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Cáritas va atendre en 2016 a 489 persones en Ontinyent i 673 en Xàtiva

El número d´usuaris ha baixat respecte a anys anteriors

Cáritas ha donat a conèixer les dades corresponents a l’any 2016 per que fa al número de beneficiaris i els projectes que s’han desenvolupat per tal d’ajudar a les persones que més ho necessiten. Al cas d’Ontinyent van ser 489 les persones ateses per esta organització, mentre que en Xàtiva foren 673. Al cas d’Ontinyent això representa un 13 per cent menys que en 2015, mentre que al cas de Xàtiva un 4 per cent menys, la qual cosa indica que, encara que hi ha un repunt, no s’aprecia una autèntica milloria.

 

 

En Ontinyent, el 78 per cent de les persones ateses per Cáritas ja eren conegudes d’anys anteriors, un percentatge que es queda en el 61 per cent al cas de Xàtiva. Entre les causes, el creixent número de llars unipersonals, la disminució de les taxes de pobresa i exclusió i el fet de que la Comunitat Valenciana vaja perdent població any rere any, sobretot d’estrangers.

 

 

 

 

Els que més demanen l’ajuda de Cáritas son les parelles joves i dones soles amb fills, així com les persones que viuen a soles. En este cas, el 83 per cent de les ateses en Xàtiva són dones. El 63 per cent del total són espanyols en Xàtiva, mentre que en Ontinyent esta xifra baixa fins el 55 per cent.

 

 

 

 

Un dels serveis més coneguts de Cáritas és l’economato, amb el que es garanteix l’alimentació i la higiene dels beneficiaris. Al cas de Xàtiva 85 persones van fer ús d’este servei, que compta amb un pressupost de 9.904 euros. Pel que fa a Ontinyent, la xifra es dispara fins les 440 persones ateses, amb un pressupost de 44.610 euros.

 

 

 

 

Tot este treball de no seria possible sense els voluntaris de Cáritas. En Xàtiva són 34 les persones que ajuden als que més ho necessiten a través d’esta organització, el 83 per cent dones. Al cas d’Ontinyent el número de voluntaris puja fins les 116 persones, el 76 per cent d’elles dones. A més, Cáritas Ontinyent va invertir 63.184 euros en projectes d’atenció social, com el pagament d’aigua, llum, lloguers i altres menesters, una xifra que es queda en 4.989 euros al cas de Xàtiva.

 

 

 

 

Cal destacar que el 87 per cent dels recursos de Cáritas a la capital de La Costera venen de les donacions, les quotes dels socis, les col·lectes, les aportacions de Cáritas Diocesana i la Col·lecta del Dia de la Caritat, mentre que en Ontinyent el 100 per cent del pressupost està cobert per ells mateixos gràcies, entre altres coses, a les herències deixades per alguns benefactors. En la capital de La Vall d’Albaida, s’invertiren l’any passat 63.184 euros en projectes d’atenció social i en cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i habitatge. Cal destacar també que en Ontinyent es portà a terme el projecte Sambori que va atendre a 24 xiquets i el Projecte Home que atengué a 67 persones.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.