NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Festivitat del Corpus

Més de 150 xiquets participen en les típiques danses

Un any més la processó del Corpus de Xàtiva recorria ahir els carrers de la ciutat. L’Escola de Danses amb gran esforç organitzatiu va posar en escena els elements de la cultura popular; només en les dansetes participen 150 alumnes de les escoles de la ciutat, que es renoven anualment i als que es deu instruir en el ball. L’any passat s’estrenava una nova figura del capità de la dansa dels Nanos, realitzat per l’artista faller Paco Roca, autor també del cartell anunciador d’aquest 2017.

Les altes temperatures no foren impediment i una gran quantitat d’espectadors assistiren a aquesta singular processó encetada pels i Nanos. Els escolars que cursen sisè de primària serien els protagonistes dels balls que es van poder vore en divuit punts del recorregut. El Paloteig ens apropa al món guerrer i combatiu; els llauradors que reconeixen la presència de Deu al món rural; els zíngars; els cavallets; els arquets on les xiquetes van vestides de poloneses; els turcs la dansa de la Magrana i com no, la Moma autèntic símbol d’aquesta celebració pel triomf del bé i la virtut sobre els pecats.  

Seguidament desfilarien els grups bíblics per finalitzar amb els Cirialots i la custòdia, on es troba el cos de Crist. El Corpus, amb tots els seus elements de cultura popular i religiosa, representa un dels principals patrimonis culturals de Xàtiva i una de les celebracions més importants. Documentada al segle XIV, és a més, una de les més antigues de tota la Comunitat Valenciana. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.