NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Comencen les obres de la variant de Benissa paralitzades des de 2009

La vicepresidenta del Govern i el Ministre de Foment assisteixen a l?acte del reinici de les obres

La vicepresidenta del Govern i el Ministre de Foment han assistit a l’acte de reinici de les obres de la variant de Benissa, en la carretera nacional 332, un projecte que va quedar paralitzat en 2009 per entrar en concurs de creditors l’anterior contractista. Açò va obligar al Ministeri a redactar i aprovar un nou projecte per tal d’acabar les obres que rebaixaran el trànsit i milloraran la seguretat dels veïns del poble.

Les obres, que s’adjudicaren el passat mes d’abril a OHL, costaran 21,85 milions d’euros i estaran acabades en dos anys i mig. El traçat de la variant comença al quilòmetre 175,2 de la nacional 332 i rodeja Benissa pel Nord per a tornar a enllaçar amb l’antiga nacional al quilòmetre 179,7. S’ha projectat com una carretera convencional de 4,5 quilòmetres de longitud, amb un carril per sentit i carrils addicionals per a vehicles lents als trams en que es requereix.

Les obres contemplen la construcció de dos enllaços: el Sud, que permetrà l’accés a Benissa i connectar amb la carretera CV-750 de Xaló; i el Nord, que permetrà accedir a esta localitat per l’antiga nacional 332 i el ramal que connecta amb l’eixida 63.

El projecte inclou la instal·lació de quasi tres quilòmetres de barrera acústica per a reduir el soroll del trànsit dins del poble, la instal·lació d’un tancament que impedisca el pas d’animals, la revegetació de talussos, l’adaptació de les obres de drenatge al pas d’animals, el seguiment arqueològic dels moviments de terra i la gestió de residus generats per l’obra.

Però la visita ha donat més de sí. La vicepresidenta del Govern ha aprofitat per a parlar del polèmic finançament autonòmic, demanant a les administracions capacitat de diàleg de cara a una futura negociació al respecte.

De moment, el Govern central ha inclòs als pressupostos les obres d’accés a l’aeroport de l’Altet, en Alacant, una de les poques obres del Ministeri de Foment a la Comunitat Valenciana.

Aprofitant la visita del Ministre de Foment, l’alcalde de Benissa i el secretari autonòmic d’Obres Públiques  li han fet arribar les necessitats d’infraestructures viàries a la Marina Alta, La Marina Baixa i La Safor. El transport més àgil és l’autopista, que és de pagament i, a més, encara falten per atendre les demandes d’Altea, Gata de Gorgos i Oliva pel que fa a les variants.

El tren de la costa ha estat damunt la taula en una conversa on membres de l’equip del ministre han transmès la seua predisposició a futures reunions per tal de tractar estos assumptes. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.