NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàbia acull l´Escacs Vivents amb els refugiats com a tema central

Xàbia acull esta representació des de fa 21 anys

La 21 edició dels ‘Escacs vivents’ de Xàbia ha presentat l’obra ‘El viatge més dur del món’. Amb el conte escrit per l’alumnat de 5é del col·legi Vicente Tena de Xàbia i adaptat per les professores Isabel Henarejos i Carmina Maso, es vol representar l’actual situació del refugiats sirians, les dificultats que tenen per a eixir de Siria i, sobretot, el difícil que és per a ells entrar a un país europeu. Concretament, a aquesta obra s’ha interpretat la fugida d’una família siriana que escapa de la seua ciutat, Palmira, amb els problemes que suposa passar pel nord d’Àfrica i l’Estret fins arribar a la ciutat espanyola de Lleó.

El convidat d’honor d’aquest any és Càrites, que ha rebut una escultura realitzada per Tomàs Sivera, artista valencià totalment compromès amb la causa siriana. L’acte organitzat per la Comissió de Festes Mare de Déu del Loreto, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàbia i CaixaBank, també ha retre homenatge a un dels participants als escacs i membre de la comissió festera, Edu Monfort.

Amb quasi 200 participants, contant amb ballarins, cantants, músics i els menuts actors i actrius, l’espectacle va resultar ser tot un èxit per al miler de persones que hi van acudir. Als ‘Escacs vivents’, amb el títol atorgat de Festa d’Interès Turístic Nacional,  es dóna l’oportunitat a molts artistes de donar-se a conèixer i, a la vegada, a que els interessats coneguen noves històries reals.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.