NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Tast de vi i cervessa en el Dia de l´Encarnació de Xeraco

Les carpes s´omplin de veïns i forasters en les festes majors de Xeraco

Un dels majors plaers estiuencs és aplacar la calor amb una bona cervesa, la beguda alcohòlica que més calma la set. Una afirmació que els festers del 2017 han dut a la seua màxima expressió, organitzant un acte expressament per assaborir i tastar tant cervesa com vi. Fou el dissabte 5 d’agost, dia de l’Encarnació en la carpa ubicada al poliesportiu. Pel matí va haver tast de cervesa artesanal l’Ombria acompanyats amb nous productes de l’empresa local coques Valdés; per la vesprada el torn fou del vi, dos modalitats tant de negre com blanc amb el seu maridatge de pernil i formatge. La cervesa l’Ombria pren el nom d’una emblemàtica zona del terme municipal de Vallada, caracteritzada per mantenir un ambient fresc inclús als calorosos estius. L’Ombria naix al 2010 i no ha parat de créixer i aconseguir èxits: la seua varietat Blat ha estat guardonada com Llúpol d’Or de la Comunitat Valenciana.

I mentre deixem a molts xeraquers i xeraqueres bevent i menjant en bona companyia anem a assistir a una nova mascletà a càrrec aquesta de la pirotècnia Turis. Una cita novament molts seguida pel públic on les festeres acudeixen ben guapes vestides de gala de color blau klein i els monyos arreplegats. L’espectacle està a punt de començar. Arriba ja el gran estrèpit final i el fum irromp al carrer.

Però si parlem d’espectacle pirotècnic un dels més grandiosos i fastuosos fou el que tindria lloc de matinada, de quatre a set del matí, l’espectacular cordà al poliesportiu a càrrec dels Festers del Crist amb la col·laboració de la penya Foc Seguit de Xeraco que a la seua vegada van convidar a membres d’altre poble coeter, Bètera. Per a aquesta gran exhibició de llum, foc i soroll es dispararien 36.000 coets el que faria un total de 700 quilos de material.

I tan fort que és participar en una cordà, una manifestació intrínseca a la nostra Comunitat i com no a Xeraco. Els grups de coets de tot tipus, de carretilla, borratxos van soltant-se i esclatant per tot aquest recinte que limita l’abast de la cordà, permetent així al públic assistent, el gaudí de la festa. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.