NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xeraco celebra la processó del Crist de l´Agonia

El patró del poble ompli els carrers de religiositat

De les festes patronals de Xeraco hem assistit a moltes cites lúdiques i pirotècniques però aquestes es combinen sempre amb els actes religiosos, l’origen de tota festa. D’aquesta agenda, els veïns demostren la seua devoció pels sants patrons amb la participació en les processons que discorren pels principals carrers. El diumenge fou dia per honrar al Crist de l’Agonia. La seua imatge decorada amb flors roges i els seus fanals encesos seria l’última en eixir des de la parròquia de l’Encarnació; prèviament ho feren Sant Cristòfol; Sant Isidre i l’Encarnació. Aquest és el dia gros de les celebracions i ja s’anuncia de bon matí amb un despertà aèria i enramà de murta pels carrers.

I aquesta és la processó més solemne on la participació de totes les imatges s’explica per rendir aquestes homenatge al Crist de l’Agonia: Sant Cristòfol, patró dels conductors representat com un home corpulent creuant un riu amb un xiquet sobre les seues espatlles; Sant Isidre, patró dels llauradors com comprovem en la indumentària dels seus portadors amb brusó i mocador i amb la música de dolçaina i tabal que l’acompanya i l’Encarnació, duta a coll per dotze homes.

La nombrosa desfilada l’encapçala la Banda de Cornetes i Tambors Santíssim Crist de l’Agonia de Xeraco. La processó que arrancava a les nou i mitja de la nit deixa estampes tan boniques com aquestes on els ciris dels fidels il·luminen la nit; altres gaudeixen de l’acte asseguts al carrer. Mentre desfilen les reines d’altres anys i els festers i festeres del 2017; elles de blau amb dissenys personalitats, unes dues brillants, altres flors; les xiquetes amb corona i les joves amb mantellina negra. Segueix la talla del Crist de l’Agonia, protagonista de la jornada. Els espectadors es posen de peu al seu pas. Darrere trobem a la comunitat eclesiàstica i tanca la banda de música. Després de recórre cada racó de la població, el volteig de campanes proclama la fi de l’acte.

Ja a les dotze els xeraquers i xeraqueres mirarien al cel embadalits. El motiu? Contemplar el gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Europlà de Bèlgida.

I no exagerava el senyor “Voro” quan afirmava que aquest seria un castell per al record i no ens estranya coneixent la professionalitat i experiència d’aquesta pirotècnia que l’any passat va tenir l’honor de disparar en la Nit del Foc i la mascletà de Sant Josep de les falles de València. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.