NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Servei de mediació Veïnal resol el 37 per cent dels casos

El Govern ha decidit reforçar el servei contractant a una llicenciada en Dret

L'Ajuntament d'Ontinyent ha reforçat el Servei de Mediació Veïnal amb la contractació d’una llicenciada en Dret després de duplicar-se la demanda del mateix, malgrat que es resolen al voltant del 37 per cent dels casos, ja que no tots entren dins de les competències de la Policia Local, ni tots els implicats estan disposats a participar en este servei. En 2017 s'han obert fins al moment 19 expedients, 7 resolts amb un acord entre ambdues parts; 4 que no entren dins de les competències de la policia per tractar-se de causes penals; 3 casos en els quals no es va poder dur a terme la mediació perquè una de les parts no va voler acollir-se al procediment; altres 3 en els quals el conflicte era responsabilitat d'altres administracions; i 2 expedients més que encara segueixen en curs. Cal recordar que durant 2016 es van tramitar 9 expedients.

En el primer semestre de 2017 s'han atès 19 peticions enfront de les 9 en total de 2016 d'un servei que suposa una assistència de la Policia Local per a intervenir i conciliar en conflictes privats, la qual cosa permet als implicats resoldre les seues diferències de manera més àgil i a l'administració no sobrecarregar-se amb expedients sobre aquests enfrontaments.

En qualsevol cas, no tots els casos de conflicte es poden resoldre per qüestions legals. El Servei de Mediació Veïnal té unes limitacions, ja que no es pot aplicar a casos en els quals ja hi haja una denúncia o que tracten temes laborals, familiars o de consum.

Davant el bon acolliment registrat, el consistori ha decidit reforçar aquest àrea amb la contractació d'una Llicenciada en Dret a través d’un programa per a la contractació de joves qualificats, amb un contracte per un període de 12 mesos.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.