NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Exposició ´Els peregrins de les Useres´

Una mostra de 40 fotografies fa un repàs a este camí declarat Monument Natural

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida, més conegut com MAOVA, acull una exposició sobre els Peregrins de les Useres. Esta mostra consta de 40 fotografies en blanc i negre que arrepleguen diferents moments d’aquesta antiga peregrinació que perdura des del segle XIV. L’exposició es podrà visitar fins el 30 de setembre.

En esta selecció d’imatges fetes a mitjans dels anys 70, es dóna cabuda a diferents moments d’aquesta antiga i coneguda peregrinació que té lloc entre el poble de Les Useres i el santuari de Sant Joan del Penyagolosa, el més alt de la província de Castelló,  des de el segle XIV fins als nostres dies.

Esta peregrinació, com cada any, es du a terme l’últim divendres del mes d’abril i és de caràcter penitencial. Es fa entre oracions, cants medievals i silencis. Els 13 peregrins són representants del poble i van acompanyats en la primera etapa per familiars, amics i turistes. El pelegrinatge comença a Les Useres i acaba al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, situat en la localitat de Vistabella del Maestrat (Castelló), una vegada a la ermita els pelegrins celebren una processó amb la imatge de Sant Joan el Baptista i, després de fer nit a l’anomenada “Cova dels Pelegrins”, retornen al dia següent a Les Useres.

El camí dels Pelegrins de Les Useres va ser declarat Monument Natural per la Generalitat Valenciana i Bé d’Interès Cultural el passat any 2016.  


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.