NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Les ambaixades mora i cristiana donen per finalitzades les festes de L'Olleria

Fi de festa

L’últim dia de festa al poble de L’Olleria està dedicat al Santíssim Ecce-Homo i a les ambaixades, que posen el punt i final a una programació festiva que es concentra entre el 2 i el 5 de setembre. Després d’una missa solemne en honor al Crist, la batalla d’arcabussos i la conquesta del castell pel bàndol moro centra l’atenció de tots els veïns i visitants, que no volen perdre’s el duel entre els valedors de la creu i els de la mitja lluna.

Els festers ocupen les primeres posicions per contemplar la batalla i comencen arribar les diferents filades cristianes fins que els Bandolers, capitans d’enguany, fan la seua entrada a portes del castell.

És llavors el torn dels moros que, anunciant-se amb els tambors, avancen pels carrers del poble sense por a la lluita. El missatge conciliadors dels moros sembla que no cau massa bé entre els cristians i, a partir d’ací, comencen les desavinences.

A la vista està que moros i cristians no s’han aclarit negociant i que la batalla està servida, guanyant el castell els moros fins ben entrat el dia i sentint-se les armes de foc per tota L’Olleria.

 

Unes hores després comença l’ambaixada cristiana, on els guerrers de la creu pretenen reconquerir el castell per fer-lo seu altra vegada. L’ambaixada cristiana va reunir enguany a centenars d’ollerians a la Plaça de La Vila a les sis de la vesprada, sent els festers els primers en ocupar posicions i en valorar les festes, ja que enguany les han viscudes des d’un altre punt de vista.

Instants després fan la seua entrada en la plaça els membres de les diferents filades i l’acte començà amb el parlament de l’ambaixador cristià, que parlamenta a lloms de cavall.

Els trabucs ressonen als carrers de L’Olleria i és moment de lluita entre moros i cristians, fins que els musulmans cauen a mans dels vencedors. En acabar, tots brinden per la festa a peus del castell en senyal de germanor i confraternitat donant així per acabades les festes fins l’any que ve, amb la música de l’himne de la festa, que acaba amb el ‘Visca Sant Miquel’ i els focs d’artifici 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.