NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Gran devoció en la processó de la Pujà del Crist

Acte solemne que conclou les festes

El diumenge 10 de setembre, últim dia des festes de l’Alcúdia de Crespins tenia lloc un dels actes que desperta més devoció; la jornada batejada com Dia de la Pujà tindria al Crist del Mont Calvari com autèntic protagonista amb la multitudinària processó des de l’església fins la seua ermita que arrancaria a les vuit de la vesprada.

La creu parroquial enceta la desfilada amb l’acompanyament de multitud de fidels amb els seues ciris encesos que il·luminen la nit. Altres participen asseguts al carrer perquè aquest és un dia en que tot el poble s’engalana, inclús els balcons. Els festers i festers desfilen de forma pausada, ells amb tratge i elles de fallera amb mantellina negra. La Festera Major, Mireia Bediel, té l’honor de desfilar davant la imatge. El redoblament de tambor guia els passos dels portadors vestits com soldats d’època amb casaca coronada amb flors i cintes de color. El Santíssim Crist del Mont Calvari que es vesteix amb flors roges com símbol del seu martiri rep els tradicionals vítols a cada pas.

Darrere de l’anda trobem a la comunitat eclesiàstica, seguida per membres de la corporació municipal. Un espectacle pirotècnic en honor al Crist té lloc abans d’abandonar el poble.

La marxa continua ara amb l’ascensió fins l’ermita de mateix nom, edifici Bé de Rellevància Local que es troba sobre una menuda elevació que domina la localitat i que s’arriba a ella pel Via Crucis. Camins serpentejants que deixen estampes meravelloses on la imatge s’il·lumina de blanc i roig mentre la banda de música interpreta solemnes peces com el Mater Mea

El públic s’aglomera a les portes del temple on té lloc altre castell de focs El Crist fa entrada en un ambient respectuós i de fervor. Els portadors ballaran la imatge mentre el retor destinat a Madrid, Paco Vidal però fill del poble és enguany l’elegit per acomiadar les festes.

És moment de que els festers immortalitzen el moment abans de gaudir des d’aquest tossal de l’ermita del gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes amb un final apoteòsic. (La imatge entra a la seua seu, aquesta ermita construïda en 1774 i dedicada a ell a instàncies de Cristóbal Crespí de Valldaura, comte d’Orgaz. Ací es canten els gojos i l’himne.  El Santíssim Crist del Mont Calvari deixa la seua anda per beneir l’estància i es disposa a la seua fornícula, on descansarà fins l’any que ve, on assistirem, de segur, a altra demostració d’estima per part dels veïns de l’Alcúdia de Crespins. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.