NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Espectacular entrada morocristiana

La pluja finalment va respectar aquest acte gran de les festes

 

 La pluja al final no va fer aparició en l’entrada de moros i cristians d’Atzeneta d’Albaida, poden així desenvolupar un dels actes grans que cada any, des de 1990 establida i organitzada per la Junta Central, ompli de fantasia d’aquest menut poble de la Vall.

El grup de percussió, metall i dolçaina, Raval Jussà d’Albaida anunciaria la desfilada; després de la carrossa de la Reina i Dames, vestides de blanc, els Pirates seria la primera filà que aparegué, pertanyent al bàndol de la creu i creada en 2006. Els seus membres van abillats amb brusa blanca, pantaló bombatxo, faixí roig com el mocador al cap i cinturó amb calavera.

Segueixen els Cids, creada l’any passat amb esquadra d’homes amb cascos aguilenys, cares pintades i destrals com arma defensiva. Les dones duen espassa i van de plata i negre.

La filà Rabosers incorpora un ball amb cordes com acompanyament final. La primera esquadra desfila amb casa blava amb brodat de l’animal. De destacar és aquest cavall batidor que es presenta de forma ben elegant i que inclús balla a soles i saluda als presents, arrancant els aplaudiments del públic. Els rabosers rememoren la batalla de mateix nom on els guerrillers foren vençuts pels francesos en abril de 1812.

Molts foren els espectadors i els convidats polítics que acudiren a l’entrada, meravellats per l’espectacle ofert.

El bàndol moro es presenta amb les dones At-zenzíbares, i amb aquest ball on una gran capa en plata simula les ales d’ocells. Les reminiscències orientals està present en la música. L’esquadra, que compleix en vintè aniversari, incorpora en la vestimenta les plomes i pells en groc, marró i verd. Porten llances com armes i babutxes als peus.

La filà Marraskesh compta amb els animals típics del desert, els camells, que porten als membres més menuts, altres ho fan en carrossa. Altra coreografia, aquesta molt felina amenitza la desfilada. (Un cavall batidor precedeix a l’esquadra d’homes moriscos; el cap balla amb espasa corba i l’exèrcit compta amb armes de foc.

L’entrada està a punt de concloure però abans és moment de gaudir d’alta dansa amb batucada

L’última, la Sha-Kalandrus, és de les més temibles amb eixa cara pintada meitat roja, meitat verda i una vestimenta bellament ornamentada. Ací altre cavall balla amb les tropes. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.