NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Festa en honor a la Mare de Déu del Rosari

Missa, processó i correfocs centren la jornada dedicada a la Verge

Després del dia de Sant Mateu, les festes patronals d’Atzeneta honrarien el divendres a la Mare de Deu del Rosari amb missa pel matí i ofrena i processó per la vesprada on pràcticament va acudir tot el poble entre veïns, festers i autoritats. Les Dames del 2017 assistiren ben guapes amb vestit blanc, cinturó de pedreria, monyo, guants amb l’acompanyament d’uns ciris ben ornamentals. Al final, just davant la imatge trobem a la Reina Ana Miñana amb un rosari en les mans en honor a la Verge. La imatge que ix en processó amb anda arrossegada, ens mostra una de les diverses advocacions de la Mare de Déu, la del Rosari. Segons la tradició, va ser el 1208, quan se li va aparèixer a Sant Domènec de Guzman, donant-li el rosari i demanant-li que propagara aquesta pregària.

Darrere de la tall trobem a la comunitat eclesiàstica, els festers, membres de la corporació municipal i l’alcalde, Pepe Descals al capdavant. Tanca la comitiva la Unió Musical d’Atzeneta. La cita va fer parada a l’altura de l’Ajuntament, quan es va disparar un magnífic castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Nadal Martí de l’Olleria.

Durant el recorregut, la imatge passa per carrers tan estrets com aquests per visitar cada racó i cada carrer del poble. El volteig de campanes anuncia la fi de l’acte. Només queda gaudir de l’entrada de la Mare de Déu al temple.

A les onze i mitja de la nit s’encetaria el tradicional correfocs pels carrers habituals a càrrec dels Dimonis Correcagarneres, de Terrateig, constituïts en 1999. Oferiren un gran espectacle basat en el tradicional Ball del Dimoni, personatges que utilitzaren al llarg del recorregut tot tipus d’elements com cercles de foc i aparells de mà, sobretot forques que van encenent-se un a un conforme es necessiten. I així corrent, ballant i botant entre focs i amb la música de dolçaina i tabal, veïns i participants van gaudir d’un acte tan intrínsec a l’adn dels valencians. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.