NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva rebaixarà en 2018 l´IBI un 4 per cent

També bonificarà en un 50 per cent als que tinguen instal?lada energia solar en casa

La comissió d’Hisenda de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat provisionalment les ordenances fiscals reguladores dels tributs locals per a 2018 i la notícia més destacada és que es rebaixa l’IBI un 4 per cent. La revisió cadastral és el principal motiu d’esta rebaixa, ja que hi havia moltes propietats que no estaven regularitzades i no pagaven l’impost corresponent.

Aquesta rebaixa de l’IBI suposa deixar de recaptar 400.000 euros, uns diners que es compensen amb els 300.000 euros previstos de recaptació per la revisió cadastral d’aproximadament 1.200 immobles.

Però l’IBI porta més sorpreses per a 2018, perquè les societats musicals La Nova i La Vella només pagaran un 5 per cent i aquells que tinguen instal·lada energia solar a casa voran bonificat l’IBI en un 50 per cent durant cinc anys.

Tot i així, hi ha qui no està content amb les modificacions impositives, sobretot els restauradors, ja que s’ha incrementat la taxa que paguen per les terrasses.

I si parlem d’increments, no hem d’oblidar la pujada del preu de l’aigua potable. El motiu del Govern és que s’ha d’ajustar al preu real de subministrament del servei. Aquells que gasten més de 24 metres cúbics cada quatre mesos, hauran de pagar més per l’aigua.

Pel que fa a les instal·lacions esportives, es congelen la majoria de preus públics relatius a la utilització d’activitats i instal·lacions esportives, amb noves bonificacions per a aturats, jubilats i pensionistes. A la Ciutat de l’Esport, es passa del sistema de quotes de socis anterior a un sistema de pagament per utilització de les instal·lacions, el que esperen millorarà la viabilitat econòmica del poliesportiu.

Altres novetats és l’exempció en la taxa per entrada de vehicles a través de la via pública per a espectacles d’interès cultural adreçats a públic infantil que no utilitzen animals en les seues actuacions i la creació d’una nova taxa per als informes de la Policia Local demanats per companyies asseguradores, que solen ser, aproximadament, uns 500 a l’any.

A partir d’ara, les asseguradores s’ho pensaran dues vegades abans de demanar un informe a la Policia Local.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.