NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Processó a la Mare de Déu del Remei

És la patrona d´Albaida i la seua festivitat centra les activitats religioses

La Mare de Déu del Remei és la patrona d’Albaida i al seu honor són les festes majors amb actes religiosos tan participatius i destacats com la processó que tenia lloc el dissabte per la vesprada, en el dia de la seua solemnitat. La part més laica va encapçalar la marxa amb els gegants i els xiquets vestits de cavallets que oferiren el seu ball en diferents punts del recorregut. La creu parroquial va encapçalar la part més religiosa seguida per multitud de veïns amb ciris; no en va, estampes com aquestes han procurat al poble el sobrenom de “ciutat de la cera”. A les set de la vesprada, la imatge de la patrona eixiria del temple amb les notes de l’himne d’Espanya i amb eixe toc de campanes declarat Bé d’Interès Cultural Immaterial; destacant el so de la campana Remediet.

La gran devoció que es professa a la Mare de Déu del Remei es constata durant tot l’acte; acte que compta amb la presència de xiquets vestits de comunió; els Cirialots, ciutadans que compleixen 60 anys, portadors de grans ciris i vestits com ancians i les Cambreres, de rigorós negre.

Destacada és també la participació de tota la Comissió de Festes; tant la infantil amb la regina Mila Oriola com les majors on la Regina Laura Martínez té l’honor de desfilar just davant la imatge. Totes elles van vestides de blanc, com el dia de la seua proclamació i amb teula i mantellina. La processó la tanca el clergue i els membres de la corporació municipal.

La primera referència documental sobre la imatge és de l’any 1623. Al 1678 arrel del miracle realitzat en les oliveres fou proclamada patrona d’Albaida. La imatge actual és obra de l’escultor Juan Bautista Balaguer, deixeble d’Ignacio Vergara, realitzada en 1740, sent col·locada en la capella del Santíssim, la qual, pel terratrèmol de 1748 va haver de reconstruir -se. En 1875, l’escultor Modesto Pastor, natural del poble, va fer un tro amb àngels i núvols per a la Verge que fou destruït en 1936. La imatge original fou salvada per cèlebre pintor José Segrelles, que la va retenir al seu estudi particular.  L’anda és duta per nombrosos portadors i degut al seu gran pes necessita, com veiem, de barres interiors. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.