NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Baixa l´atur a totes les comarques, excepte en La Safor

La finalització de la temporada estival deixa molta gent sense treball

Acaba l’estiu i el sector serveis augmenta el número de desocupats en les zones costaneres com La Safor, mentre que la contractació en el sector agrícola, l’educatiu i la indústria fa que les comarques d’interior reviscolen. Eixe és el panorama que ens deixen les dades de l’atur del mes de setembre.

En La Safor la desocupació ha augmentat en un 2,48 per cent, malgrat que en relació a l’any passat hi ha un 9,31 per cent menys de persones sense feina. En La Costera el descens en la desocupació és del 3,93 mensual i del 10,36 interanual; en La Vall d’Albaida l’atur baixà un 4,81 per cent en setembre, mentre que el descens als últims 12 mesos ha estat del 12,31 per cent; i en La Canal de Navarrés l’atur ha baixat un 0,50 en l’últim mes i un 15,18 en el darrer any.

L’agricultura i la construcció estan sent els sectors que mouen el mercat i pobles com Xeraco, Canals i Benigànim són dels més afortunats pel que fa al percentatge de veïns que troben feina. La construcció, en l’últim any, està sent el sector que més persones ha contractat.

En La Vall d’Albaida les contractacions han augmentat un 10,25 per cent en l’últim any, un percentatge que es queda en el 6,36 en La Costera i un 5,35 per cent en La Safor. Només La Canal de Navarrés registra un descens interanual en les contractacions, encara que del 0,82 per cent. En qualsevol cas, la taxa de temporalitat en esta comarca és la més elevada, amb un 92,07 per cent.

Des d’UGT asseguren que l’evolució laboral està condicionada per l’estacionalitat i el creixement econòmic es segueix sustentant sobre la fragilitat del mercat laboral i, per tant, dels treballadors. A més, la contractació temporal és abusiva i la de temps parcial moltes vegades involuntària, aspectes que estan contribuint a un model de desenvolupament desequilibrat, amb treballs i salaris indignes que comportaran en el futur unes pensions molt roines.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.