NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La descentralització en la gestió de residus centra les jornades del COR

Les jornades, dirigides a responsables polítics, tècnics municipals i suparmunicipals i societat civil tenien lloc el passat divendres i dissabte en la Casa de Cultura de Xàtiva

El Consorci per a la Gestió de Residus, COR, ha celebrat les I Jornades de Formació “Cap un model descentralitzat en la gestió de residus”. Les jornades, dirigides a responsables polítics, tècnics municipals i suparmunicipals i societat civil tenien lloc el passat divendres i dissabte en la Casa de Cultura de Xàtiva amb la presència d’experts d’àmbit autonòmic i nacional que han presentat un conjunt de bones pràctiques en matèria de biorresidus. La inauguració va comptar amb la presència del diputat i el secretari de Medi Ambient i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, president, a més, del COR.

Bort també va destacar l’aposta de la Diputació de València al invertir 1,2 milions d’euros als consorcis de la província per tal de modernitzar les instal·lacions sobretot d’ecoparcs o de creació de biorresidus. I és que el seu tractament es converteix en una ferramenta de canvi fonamental cap a una economia circular.

El divendres, al primer bloc de conferències, els ponents es centraren en la gestió dels residus domiciliaris. Van corre a càrrec de Natxo Irigoyen, de la Universitat Pública de Navarra; Marga López, de la Universitat Politècnica de València i Gemma Nohales, de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona. A partir de les sis i quart, el bloc segon es centraria el debat sobre el model centralitzat en la gestió de residus que exemplifica el mateix Consorci. No en va el COR s’ha convertit en pioner en la Comunitat Valenciana en aquest sentit amb moltes accions posades en marxa.

Aspectes tècnics als models descentralitzats; el factor humà en les transicions entre models de gestió i el Pla Revitalitza de la Diputació de Pontevedra foren els altres temes tractats el primer dia de les Jornades. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.