NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Primer passos per a crear la via verda Carcaixent-Dénia

La Diputació de València vol posar en marxa este projecte amb la implicació de tots els pobles per on passava esta línia

La Diputació de València està donant els primers passos per a que els municipis de Carcaixent i Dénia tornen a estar connectats mitjançant una via verda que discorrerà per l’antic traçat del trenet Carcaixent-Gandia-Dénia, que va unir aquestes localitats fins l’any 1974. L’itinerari, d’una longitud total de 66 kilòmetres, també implicarà Alzira, la Barraca d’Aigües Vives, Benifairó de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna, continuant per la comarca de la Safor i servint de nexe d’unió entre Oliva i el nord de la demarcació d’Alacant.

De moment, s’està treballant en la redacció de l’estudi de viabilitat per al condicionament del traçat per part de Fundación de los Ferrocarriles Españoles, el primer pas per a la creació d’aquesta via verda, el qual pretén reunir la màxima implicació i consens, a nivell local, per part de tots els agents implicats en la iniciativa.

Actualment es treballa en detectar i analitzar els possibles problemes i discontinuïtats existents en el traçat, ja siguen aquests tècnics en la infraestructura, patrimonials sobre els terrenys, o de qualsevol altre tipus, que afecten la viabilitat de la recuperació del traçat com a via verda; i si s’escau, iniciar les solucions de disseny, jurídiques o traçats alternatius necessaris per donar continuïtat als recorreguts.

Al llarg de les properes setmanes s’iniciarà una ronda de contactes amb els diferents representants municipals per tal de consensuar el conjunt de solucions que consideren més adients, d’acord amb les particularitats del territori i les necessitats acreditades per cadascuna de les localitats.

En el que tots estan d’acord és que la futura via verda suposarà un atractiu més per a que turistes de la costa, veïns, així com cicloturistes puguen endinsar-se en estes comarques, ja que el trajecte resulta pràcticament pla i discorre per enclavaments de gran bellesa paisatgística i cultural, com el Monestir de la Valldigna, el Convent d'Aigües Vives i les immediacions del parc natural de la Murta, a les localitats d'Alzira i Carcaixent.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.