NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Ontinyent multiplica per 18 les ajudes a la rehabilitació

Des de que es posaren en marxa en 2013, desenes d´ontinyentins han pogut millorar els seus habitatges

Ontinyent ha multiplicat per 18 les ajudes a la rehabilitació des de que es posaren en marxa en 2013, any en que es registraren 23 sol·licituds i es donaren 30.000 euros de fons propis en ajudes que permeteren als propietaris invertir 252.000 euros en millorar les seues cases. Des d’eixe any i fins 2015 les ajudes han pujat fins els 158.000 euros, en 2016 fins els 416.000 i enguany fins els 556.000. Això sí, cal dir que en 2013 els fons eren municipals i hui en dia ja són diverses les administracions que aporten el seu granet d’arena per tal de facilitar la recuperació i rehabilitació d’immobles.

El bot substancial es va donar en 2016, quan l’Ajuntament va signar un acord amb la Conselleria d’Habitatge i el Ministeri de Foment i, per tant, destinant-se una major consignació pressupostària per a la rehabilitació que superà els 970.000 euros. A estos diners cal afegir les ajudes corresponents a la rehabilitació de dos immobles donats a l’Ajuntament, un en Tomàs Valls, 11 i altre en Cantalar de Sant Vicent, 9, sumant un total de 1.049.000 euros.

En estos moments, totes les quantificacions provisionals estan fetes i 12 habitatges corresponents a 5 immobles diferents ja han acabat les obres. La resta, poden justificar els projectes fins el 31 d’octubre de l’any que ve. A més de la rehabilitació d’immobles, en el conveni de l’ARRU l’Ajuntament s’obliga a fer actuacions de reurbanització en la zona. En este cas, s’actuarà en la Plaça de l’EPA i en el carrer Tomàs Valls, des de la Plaça Sant Domingo fins la Biblioteca. Les obres estaran acabades abans de finalitzar octubre de l’any 2018.

Per altra part, cal destacar les ajudes paral·leles corresponents al Pla Renhata de la Conselleria d’Habitatge que permeten actuacions de conservació, millora de la qualitat, sostenibilitat i accessibilitat dels immobles. En este sentit, la directora general d’esta conselleria ha anunciat que les ajudes s’incrementaran als pressupostos de 2018 i ha recordat que en Ontinyent s’han presentat 30 sol·licituds.

L’objectiu final de les ajudes, tant municipals, com les corresponents a la Conselleria i al Govern central, és millorar la qualitat dels habitatges de les persones que menys possibilitats tenen d’invertir, ajudant a l’eficiència energètica i a l’habitabilitat de les vivendes.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.