NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Tavernes dedica un passeig a l´alcalde afusellat Vicente Gómez Marí

Les seues restes descansen al cementeri de Paterna

Vicente Gómez Marí, l’alcalde republicà de Tavernes de la Valldigna afusellat pel franquisme al cementeri de Paterna, al final de la guerra, ja té un passeig al seu nom. La inauguració del mateix, situat en la zona dels Sequers, va comptar amb la presència dels familiars, abrigallats per l’alcalde de la ciutat, Jordi Juan, la  vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, la diputada de Turisme, Pilar Moncho i altres autoritats, a més de membres d’entitats que clamen pel compliment de la llei de la Memòria Històrica. Com resa la placa de l’homenatjat, Vicente Gómez Marí va ser un exemple a seguir en la defensa de la igualtat, la llibertat i la democràcia.

Seguidament, en la Casa de Cultura, tindria lloc la primera Jornada de Memòria Democràtica, que va servir de record als represaliats pel franquisme amb la projecció d’un documental i xerrades divulgatives. Participaren, entre altres, membres de la recentment creada Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fosa 112 de Paterna.

Ara per tant, el proper pas, és que les excavacions al cementeri de Paterna puguen identificar les restes i donar sepultura als veïns de Tavernes que hi van ser executats. Pel que va a Vicente Gómez Marí, va ser condemnat a mort en un Procediment Sumaríssim d’Urgència, Consell de Guerra i afusellat en Paterna on va ser soterrat a una fosa comú. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.