NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La foguera arriba a l´equador del seu muntatge

El dilluns els muntadors la lliuraran als festers

Només falten cinc dies per a que la dotzena de muntadors que s’encarreguen de construir la foguera més gran del món l’entreguen als festers de Canals en l’acte que tindrà lloc el dilluns a les huit de la vesprada en la Plaça Major, front a l’església de Sant Antoni, patró del poble.

La construcció va a bon ritme i la germanor és la tònica habitual entre els que treballen tot el dia per muntar una foguera que, més alta o més baixa, més grossa o més prima, sempre és l’orgull de tots els canalins. No de bades, per la seua grandiositat, esta festa està declarada Bé d’Interès Turístic a la Comunitat Valenciana.

Va ser el passat 1 de gener quan es plantava el primer pi, l’eix central de la construcció i, en estos moments, ja podem veure tota l’estructura i part de la falda que vesteix a la foguera. A la intempèrie i, faça l’oratge que faça, estos homes treballen de valent per a tindre-la preparada a temps.

Per a estos homes, muntar la foguera de Canals és tot un orgull. Enguany alguns són nous, però altres són veterans de la festa que no es perden l’oportunitat de fer història.

Sant Antoni, des de la façana de l’església, els observa pacient, amb la corona de taronges cremades de la festa de l’any passat, testimoni d’una tradició que està garantida per molts anys.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.