NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Oliva culmina la protecció de les dunes i la fauna per salvar el ´corriol´

Dels 300 metres de cordó acotats en 2015 i 1200 metres al 2016 s?ha passat a més de sis quilòmetres de costa preservats

Oliva ja compta amb totes les seues dunes protegides. Dels 300 metres de cordó acotats en 2015 i 1200 metres al 2016 s’ha passat a més de sis quilòmetres de costa preservats; una intervenció posada en marxa per la demarcació de Costes en col·laboració amb l’Ajuntament d’Oliva i la Direcció General de Medi Ambient. L’objectiu de l’actuació ha estat salvaguardar la riquesa de la flora i fauna autòctona com és el cas del “corriol camanegre” més conegut com “corroliet”. Aquesta au, en perill d’extinció, nia fins el mes de juny en aquestes zones dunars i es reprodueix en les muntanyes d’arena del litoral. L’erosió, els temporals, les construccions i usos d’aquests llocs com zones de passeig i esbarjo han provocat l’escalonada desaparició d’aquesta au.

L’actuació ha permès la millora de la conservació d’aquest hàbitat ja que es dirigeix als usuaris de la platja per les passarel·les instal·lades, evitant xafar la duna i impedint que les màquines de neteja s’apropen a elles.

 

 

Durant tot 2017 es realitzaren treballs en dos fases. En la primera s’executaren actuacions d’emergència pels temporals de l’hivern i es col·locaren 3.600 metres de postes i cordes en part de la platja d’Aigua Blanca, tota la platja de Rabdells i part d’Aigua Morta. En la segona les proteccions arribaren a tota la platja de Les Deveses i l’altra part d’Aigua Morta. Ací també es va procedir a la reparació de la palissada de la zona d’accés principal de la platja Les Deveses i es delimitaren distintes zones on s’aparcaven els cotxes dins del cordó dunar.

 

 

A totes les actuacions també s’afegeix la realitzada en la platja Terra Nova pel Servei de Vida Silvestre de la Generalitat Valenciana. 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.