NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Porrat de Potries es celebrarà el primer cap de setmana de febrer

És una festa declarada d´Interès Turístic Provincial

Al calendari festiu de la Safor poques festes tenen l’arrelament i l’acceptació popular del conegut Porrat de Sant Blai de Potries, datat del segle XVII i declarada Festa d’Interès Turístic Provincial. Enguany tindrà lloc del 2 al 4 de febrer i es convoca sota el lema “Fem Festa Fes Porrat” per posar en valor tres aspectes: el patrimoni natural, l’artístic i el cultural i musical.

Com pilars de la programació destaca la que envolta a la figura de Joan Pellicer, etnobotànic de Bellreguard i de Robert Ward, pintor i escultor anglès assentat en Potries. Ací també incloem l’extensa oferta musical que omplirà tots els racons del poble. Tant la mostra de pintures i escultures contemporànies de Robert Ward com la de “Joan Pellicer, la saviesa de les nostres plantes” tindran lloc el diumenge 28 de gener.

El dissabte 3 de febrer, el mateix dia de Sant Blai s’ha programat aquesta ruta de tres hores i mitja que eixirà a les nou del matí des de Bellreguard. Pel que fa a la mostra de Robert Ward, les seues pintures resultants són un record de la seua infantesa i estan influenciades pels vells molins de vent, el clima, les mines, les passejades i els rius on jugava de xiquet.

Com projecte de l’artista destaca l’Sculputure Network START’18, un festival internacional dissenyat per a celebrar i promoure l’escultura que compta amb més de 80 amfitrions a 21 països. Un projecte que va lligat a la creació d’una residència d’artistes que serà realitat en breu. L’altre pilar de la programació és la música; ací trobem l’encontre de cors i altre clàssic com és el Tries Fussió amb la participació dels grups Capa de Plàstic, Nuc i Bacora. Com novetat, Potries s’ha inclòs dins del Circuit Nacional de Música de Cambra de la Confederació Espanyola de Societats Musicals.

Els Trobadorets de Castelló; The Swing Machine i els ontinyentins Trocamba Matanusca completen el cartell musical. Altra tradició arriba de la mà de Tries Titelles amb la representació de Sant Blai i la seua relíquia, titelles que també van tenir el seu protagonisme en la presentació.

El Porrat és cultura i tradició però també educació amb la campanya dedicada als escolars que es celebra en la setmana de Tries Art i el Porrat.

Activitats que completen l’oferta del porrat en sí amb les parades, atraccions, fira d’entitats, mercat artesanal, gastronòmic i de la terra. Tota la festa compta amb un pressupost de 30.000 euros el que es possible gràcies a la col·laboració del teixit associatiu local i diverses entitats. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.