NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L´Ajuntament repartirà 12.550 euros entre 23 famílies necessitades

Estos diners corresponen a la renda garantida de ciutadania

L'Ajuntament de Xàtiva destinarà 12.550 euros al pagament de les ajudes de renda garantida de ciutadania, que es repartiran entre 23 famílies de la ciutat. Aquestes ajudes s'emmarquen en un procés d'intervenció orientat a facilitar la inserció social de persones desafavorides, com ara el Programa d'Inclusió de l'Ajuntament.

La renda garantida de ciutadania es configura com una prestació econòmica gestionada pels Serveis Socials de l'Ajuntament i que se sol·licita a la Conselleria de Benestar Social. Són ajudes de caràcter universal, vinculades al compromís, per part dels seus destinataris, de promoure la seua inserció sociolaboral de manera activa. Les ajudes tenen la finalitat de proporcionar un suport econòmic a les famílies que no tenen recursos suficients per mantenir l'adequat benestar personal i familiar, atenent als principis d'igualtat, solidaritat, subsidiarietat i complementarietat.

Van destinades a persones entre 25 i 65 anys, a menors de 25 anys si tenen menors o persones amb diversitat funcional a càrrec, i a persones entre 18 i 25 anys si han estat subjectes del sistema de protecció judicial. A més, els beneficiaris han d'haver esgotat totes les prestacions a què puguen tenir dret. La renda garantida de ciutadania és incompatible amb qualsevol pensió o ajuda pública que tinga per finalitat atendre a les necessitats de subsistència del destinatari.

Cal recordar que en abril entrarà en vigor la nova Llei de Renda Valenciana d'Inclusió que regularà la posada en marxa d'una nova prestació que substituirà la renda garantida de ciutadania, ampliant els requisits per poder accedir a l'ajuda i el temps de cobertura. Aquesta nova prestació, que també es tramitarà a l'Ajuntament, permetrà que aquest ajut tinga caràcter indefinit, quan la situació de la persona que la sol·licite es mantinga en el temps, perquè l'objectiu és convertir-la en un instrument que realment permeti a les persones refer el seu projecte de vida.

El projecte de llei també preveu la creació de diferents tipus de renda, així hi haurà una complementària de la feina o de les prestacions que no arriben al 80 per cent del salari mínim interprofessional, i una segona d'Inclusió Social, que es concedirà en funció d'una valoració individual de la persona sol·licitant i que variarà en funció de diversos aspectes.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.