NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Processó en honor a Sant Blai

Bocairent viu el moment més emotiu de les festes de moros i cristians en la multitudinària processó en honor a Sant Blai

En Bocairent, el diumenge 4 de febrer, dia dedicat a Sant Blai, va amanèixer amb la diana per a deixar pas al migdia a la solemne missa i a la processó de la vesprada que partia de la parroquia de l’Assumpció a les sis i mitja.

La desfilada encetada per la bandera de l’associació amb el sergent major, Vicent Vañó és sempre multitudinària participant els membres de les nou filades; els capitans i alferes i darrere de la imatge, el clergue; alcalde, Josep Vicent Ferre amb el president Vicent Silvestre tancant la comitiva. Un acte que a aquesta localitat llueix en gran manera per recorre eixe barri medieval, declarat conjunt històric-artístic nacional en 1975 amb una especial orografia, amb carrers estrets i escalonats.  

Al seu recorregut més de 300 membres del Terç de Suavos marxen en un bloc inacabable de gran plasticitat en el tradicional piquet.

El guió precedeix la talla; un guió cedit per Gabriel Aynat, un dels fundadors de la Filà Espanyoleto l’any 1903, fent front als costos d’aquesta joia encarregada a l’artista valencià Joaquín Sorolla, d’ací que siguen membres d’aquesta filà els encarregats de dur-lo. Menció també té la relíquia, enguany duta pels Moros Vells que arribà al poble en 1704 durant les Corades.

Sant Blai fou un bisbe de Sebaste d’Armènia que va fer vida d’ermità. El seu culte es va expandir ràpidament per l’orient europeu i durant les Croades, les seus relíquies es van escampar per tot Europa, arribant inclús a Bocairent. Des de l’any 1874, la Filà de Granaders té l’honor de ser la portadora.

Amb l’arribada de la imatge a la plaça de l’Ajuntament i amb totes les llums apagades es viuen uns instants de gran emotivitat. Sant Blai, il·luminat pels seus fanals és aclamat amb vítols, amb una pluja de pètals i un castell de focs d’artifici.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.