NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Els xativins tindran piscina coberta en març de 2019

El cobriment de la piscina de la Ciutat de l´Esport costarà 1 milió d´euros

L'Ajuntament de Xàtiva ha presentat el projecte de cobriment de la piscina pública municipal de la Ciutat de l'Esport, una coberta que serà telescòpica i costarà vora un milió d’euros, donant així resposta a la ciutadania, que va triar esta idea als pressupostos participatius de l’any passat.

Cobrir la piscina permetrà, a més d’un ús recreatiu i esportiu, altre de caire terapèutic, salvant una de les grans mancances de la ciutat. La previsió és que les obres comencen en setembre i que la coberta estiga acabada l’any que ve, així que els nadadors del club socarrat ja no hauran de traslladar-se a altres pobles per poder entrenar.

El projecte es basa en l'execució d'una coberta lleugera i retràctil que permeta el seu ús com piscina coberta i climatitzada durant l'època hivernal, sense condicionar en excés l'ús de la mateixa en el període estival amb la coberta recollida i comptant amb el màxim possible d'espai diàfan.

La nova edificació està constituïda per tres blocs diferenciats: la prolongació de la coberta vermella actual, la coberta telescòpica automàtica de la piscina i un edifici d'instal·lacions, on s’ubicarà la depuració i cloració.

La coberta telescòpica automàtica està conformada per un total de sis mòduls, dels quals cinc són mòbils i un és fixe. El moviment de cadascun dels mòduls es realitza a través de rails d'alumini encastats en el paviment o a la biga, emprant per a això motors elèctrics disposats un a cada costat del pòrtic mòbil extrem.

Pel que fa a l'edifici d'instal·lacions, està conformat per murs de càrrega de fàbrica de bloc de formigó. Aquest edifici es compartimenta en tres dependències, totes elles amb accés independent des de l'exterior. La primera d'elles alberga la calder, la segona es destina a instal·lacions diverses i la tercera inclou les instal·lacions destinades a la depuració i cloració de l'aigua de la piscina.

El projecte també inclou la instal·lació de plaques solars existent en 12 unitats, a fi d'incrementar la producció d'aigua calenta sanitària, també es contempla equipament esportiu per a la piscina, com cinc sureres de 25 m de longitud, banderoles per a senyalització de natació d'esquena de 14 m de longitud, quatre mantes tèrmiques parell evitar la pèrdues de calor de la piscina i un cronòmetre de paret per auto-entrenament.

El projecte es traurà a licitació per tal d’adjudicar-lo el més aviat possible, encara que el requisit indispensable serà que les que opten a executar el cobriment de la piscina tinguen experiència.

Si tots els terminis d’execució es compleixen, Xàtiva comptarà amb piscina coberta al mes de març de 2019.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.