NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La xylella afecta a més de 500 propietaris d´ametlers en Benissa

El bacteri ha afectat a camps de La Marina Alta, La Marina Baixa i El Comptat

La xylella fastidiosa, un bacteri que arribà a les Illes Balears en 2016 i que afecta ja als camps de La Marina Alta, La Marina Baixa i El Comptat, es transmet pels insectes i actualment no té cap tractament. Només en Benissa són més de 500 els propietaris d’ametlers afectats per una malaltia a la que s’intenta fer front destruint els cultius afectats i els que hagen plantat a 100 metres a la redona, així que els agricultors estan desesperats. És per això que els tècnics de la Conselleria d’Agricultura han acudit a Benissa per informar als agricultors de la situació actual.

Des de que es detectà la malaltia, la Conselleria d’Agricultura ha realitzat 11.000 mostres per tal de detectar les zones afectades i actuar en conseqüència, encara que les prospeccions s’han paralitzat en hivern i tornaran a fer-se en març i abril per vore com avança la infermetat.

Les mesures presses per la Conselleria d’Agricultura són radicals. Tallar tots els arbres afectats i aquells que es troben en un radi de 100 metres, una actuació que no sempre és ben rebuda pels propietaris dels camps.

Ara els agricultors esperen les ajudes i subvencions, encara que saben que no cobriran la totalitat de les pèrdues d’unes produccions que tarden molts anys en ser rendibles.

Els tècnics de la Conselleria d’Agricultura exposaren en Benissa durant una hora la situació actual i, en acabant, estigueren una hora més resolent els dubtes dels assistents, entre els que es trobaven els agricultors i representants de les organitzacions agràries de la zona i els pobles afectats.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.