NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

3.000 persones ixen al carrer en la manifestació del 8M

En Xàtiva, el col?legis Taquígraf Martí i Gozalbes Vera establiren serveis mínims degut a que gran part del professorat va fer vaga

Al voltant de 3.000 persones participaren ahir per la vesprada en la manifestació convocada per la lluita feminista després d’una jornada de vaga que, malgrat no haver sigut molt seguida al sector comercial, sí va comptar amb un 70 per cent de recolzament entre els treballadors de l’Ajuntament d’Ontinyent en la seua modalitat d’aturada de dues hores per torn, que arribà al 70 per cent de participació.

En Xàtiva, el col·legis Taquígraf Martí i Gozalbes Vera establiren serveis mínims degut a que gran part del professorat va fer vaga i, segons les dades arreplegades, en el sector sanitari es va secundar en un 20 per cent.

En qualsevol cas, el que més èxit va tindre va ser la manifestació de la vesprada. Dos autocars disposats per la Mancomunitat de Municipis de La Costera i La Canal aproparen a qui volgué assistir a la manifestació de Xàtiva per fer força contra el masclisme i treballar per la igualtat de gènere.

Muixeranga i batucada posaren la nota festiva a una manifestació en la que no es varen registrar incidents i que posava el punt i final a tot un seguit d’activitats que, durant tota la jornada, varen fer visible la lluita feminista.

La marxa per la igualtat va comptar amb la participació de xiquets, joves i majors que, units, cridaren consignes en favor de la igualtat i rebutjant, entre altres, la violència masclista. De fet, l’Ajuntament de Xàtiva destinarà els diners dels treballadors que han secundat la vaga a les polítiques contra la violència de gènere del consistori.

La manifestació, que es convoca tots els anys en commemoració del Dia Internacional de la Dona, ha estat enguany més multitudinària que mai per coincidir amb la primera vaga feminista convocada en la història d’Espanya. La lluita per la igualtat i contra la violència masclista, la desigualtat salarial entre homes i dones, o la precarietat laboral han sigut només algunes de les reivindicacions més escoltades.

Els majors han alçat la veu juntament amb els més joves, reivindicant justícia i igualtat en una jornada que ja forma part de la història més destacada del nostre país.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.