NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

´La Camilla´ descansa en l´Ajuntament fins el Dijous Sant

El divendres, Xàtiva encetava els trasllats processionals amb la imatge titular de ´La Camilla´ des de l?església dels Sants Joans

El divendres, Xàtiva encetava els trasllats processionals amb la imatge titular de “La Camilla” des de l’església dels Sants Joans i fins a l’Ajuntament. La serietat, el silenci i l’ordre respectuós es va mantenir durant tota la desfilada. La imatge, duta a coll per quatre persones que la sostenen de la mateixa base, és de la segona meitat del segle XIX. Un oficial la va rescatar del foc del Palau d’Alarcó i la va donar al cós de seguretat de la ciutat convertint-se així en la confraria dels funcionaris municipals i de la Corporació; motiu pel qual molts són els regidors que l’acompanyen. 

D’aquesta confraria destaquem també la nombrosa banda de tambors que augmenta any rere any i que es llueixen durant tot el recorregut, més encara en l’arribada al consistori on el retoc compassat s’intensifica fins que l’alcalde de la ciutat, també president honorífic de la confraria, la rep per donar-li la benvinguda al consistori on la imatge queda exposada per ser visitada i venerada en horari d’oficines fins el Dijous Sant.

La talla, rodejada de roses roges, és d’autor desconegut i es cobreix amb un mant de tul brodat amb fil d’or on es pot vore l’escut de l’Ajuntament.  Des de finals dels anys 90, la resta de l’any, la imatge es custòdia en l’església dels Sants Joans. Abans, simplement es guardava en un magatzem municipal.

Una festa, aquesta de la Setmana Santa de la que destaca el paper dinamitzador del turisme, la cultura i la història de la ciutat.

La processó matutina del divendres sant, la Camilla sempre parteix a les vuit del matí des de l’ajuntament com símbol d’aquesta vinculació permanent amb els treballadors de l’administració local.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.