NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Una romeria commemora el lloc on va predicar Sant Vicent

El temple fou edificat front a una olivera a l´ombra de la qual va predicar Sant Vicent Ferrer el 9 de novembre de 1410

La localitat de Terrateig celebrava ahir la festivitat del seu patró Sant Vicent Ferrer amb diversos actes on va destacar la pujà i baixà de la imatge del sant fins l’ermita de mateix nom. El temple fou edificat front a una olivera a l’ombra de la qual, segons la tradició, en aquest cas pareix que molt fidel a la realitat, va predicar Sant Vicent Ferrer el 9 de novembre de 1410. Un retaule ceràmic al peu de dit arbre commemora aquest fet.

Un dels barons de Terrateig va decidir perpetuar la memòria de Sant Vicent edificant aquesta ermita que fou inaugurada el 2 d’abril de 1883. Aquesta baronia és la més antiga que està vigent a les nostres terres. Es va concedir al segle XIV i actualment el títol el posseeix Fernando Manglano, sempre present en aquesta tradició.

A més dels membres de la corporació municipal i representants de la baronia, la romeria va comptar amb la participació de multitud de veïns i com no, dels festers del 2018, tot joves, ells de trage i corbata o corbatí i elles de roig, amb vestit llarg de gala que tingueren l’honor de desfilar davant la imatge del sant que és duta a coll per vuit homes. El retaule gòtic del presbiteri de l’ermita alberga aquesta imatge que és moderna i d’escaiola.

L’acte va incloure una litúrgia en l’ermita amb l’acompanyament del cor parroquial. El calendari festiu de Terrateig es completa al mes de novembre amb la festa del Joanet, un llaurador que va conèixer al frare dominic Vicent Verrer el dia en que predicà al poble.

I així durant tres dies Terrateig ha honrat al seu patró que va fer brotar el pou existent junt al temple a petició dels fidels assistents al seu sermó.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.