NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Dénia finalitza la restauració de l´escala del castell

L´obra s´ha pagat, en un 75 per cent, per l´1,5 per cent cultural del Ministeri de Foment

Dénia ha presentat el resultat de la restauració de l’escala monumental del duc de Lerma al castell, una obra que ha estat finançada pel Ministeri de Foment a través de l’1,5 per cent Cultural destinat a conservar el patrimoni històric espanyol. En total, l’Estat ha donat 650.000 euros, diners que han vingut molt bé a l’Ajuntament per tal de portar a terme una actuació que ha restaurat els trams conservats i ha reconstruït el tram central que connecta amb la plataforma superior del Palau Vell.

L’actuació compren el condicionament d’esta plataforma i la posada en valor de la resta de zones del Palau Vell incloses en l’àmbit d’intervenció. Es tracta de la única escala en forma de T que existeix a la Comunitat Valenciana, un element emblemàtic construït en temps de Felip III.

Fins el moment, amb l’1,5% cultural el Govern central ha portat a terme tres intervencions al castell de Dénia, amb un total de 1,2 milions d’euros, que han permès la recuperació de l’escala i millora del Palau Vell, la restauració de les muralles i la seua connexió amb el castell, recuperant l’escala original de llenços, torres i el pas de ronda.

L’obra que ara finalitza va iniciar-se fa dos anys i, en començar a treballar, es trobaren elements que han permès documentar l’existència d’estructures i contextos d’un palau andalusí, una construcció datada en l’any 1.100 i que hauria sigut l’habitatge d’alts càrrecs de l’època. Siga com siga, l’1,5 per cent cultural també es destinarà en Dénia a la recuperació d’un edifici emblemàtic de la ciutat per a ubicar la biblioteca i l’arxiu històric.

Amb l’1,5 per cent cultural, Dénia escomet obres de gran importància en espais emblemàtics, com el seu castell, per on esta Setmana Santa passaren una mitjana de mil persones al dia.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.