NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Josep Checa guanya el premi de poesia de Beniarjó

Amb l´obra intimista ?Pell d´ànima? guanya el 38è Premi de Poesia Senyoriu Ausiàs March de Beniarjó

Josep Checa Falgà, un ramader de 56 anys de Caldes de Montbui, a la comarca barcelonina del Vallès, s’ha imposat al trenta-vuitè Premi de Poesia Senyoriu Ausiàs March de Beniarjó que es lliurava el passat dissabte en l’auditori municipal. El seu poemari “Pell d’ànima”, (final del clip) ja publicat per l’editorial 3i4, és una reflexió sobre com el passat marca el caràcter i l’actitud de les persones. El guanyador s’emporta 3.500 euros.

“Pell d’ànima” el composen 50 poemes separats en dues parts que es submergeix en el passat i la relació de l’autor amb la gent i amb els animals que té a les explotacions ramaderes. Ell treballa a la població de Sora, enmig d’un àmbit rural i la solitud amb la que conviu ha marcat els versos del seu llibre.

Josep Checa porta tretze llibres publicats, tots de poesia, el primer, del 2003 “El temps i les paraules”.

Entre altres ha guanyat els premis Joan Santamaria de Barcelona, el Jacint Verdaguer de Calldetenes o el Vila de Montrull. Ara el seu palmarès es completa amb el Senyoriu Ausiàs March, el que no ha estat una tasca fàcil per al jurat que ha tingut que avaluar les 72 obres presentades. D’elles, 26 han estat d’autors de la Comunitat Valenciana; 33 de Catalunya; 7 de les Illes Balears; una de la ciutat d’Alguera a l’illa italiana de Sardenya i tres mes de Madrid, Andalusia i Extremadura.

Junt a ell, el jurat ha estat compost per Teresa Pascual, Joan Navarro, Ricard García i Pau Sif.

Moltes són, per tant, les claus que constaten el prestigi del premi; tal volta la més important siga dur el nom del poeta valencià més universal; del qual es va a revisar i traduir la seua obra al castellà gràcies a la Diputació de València i l’editorial Càtedra.

En l’acte, l’escriptora Begonya Pozo va presentar el poemari guanyador que ja es pot adquirir a les llibreries. La també escriptora Núria Cadenes va presentar la cerimònia amenitzada pel Grup Onades, que va interpretar diverses peces amb dolçaina. Assistiren, entre altres, el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona i diputats com Emili Altura, Xavier Rius o Pilar Moncho.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.