NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Guàrdia Civil desarticula dues bandes

La Guàrdia Civil de Xàtiva ha participat en la desarticulació d´un grup criminal que assaltà 60 locals hostalers en municipis de La Vall d´Albaida i l´Alt Vinalopó, i en la detenció d´un informàtic i un financer que es dedicaven a estafar a turistes amb f

La Guàrdia Civil de Xàtiva ha participat en la desarticulació d’un grup criminal que assaltà 60 locals hostalers en municipis de La Vall d’Albaida i l’Alt Vinalopó, i en la detenció d’un informàtic i un financer que es dedicaven a estafar a turistes amb falses reserves d’hotel simulant els portals d’Airbnb i Toprural.

El primer dels casos ha portat a la detenció de tres espanyols i un romanès que havien assaltat 60 locals forçant l’entrada als establiments per a furtar els diners en metàl·lic de les màquines de tabac, escurabutxaques i caixes registradores. Este grup organitzat es trobava assentat entre les localitats de Gandia i Gayanes, així que els registres domiciliaris han tingut lloc en estes dues localitats.

Les detencions tingueren lloc el passat dilluns i no s’han fet públiques fins ara, després de dos mesos d’investigacions. De moment, l’operació segueix oberta, igual que la que s’ha saldat amb la detenció d’un informàtic espanyol de 46 anys i un altre espanyol de 41 expert en finances que es dedicaven a estafar turistes suplantant les webs d’Airbnb i Toprural. La veu d’alarma la va donar una casa rural de Chella que es va adonar de l’estafa el passat mes de novembre.

S’estima que són més de 100 les persones afectades per esta estafa, algunes d’elles estrangeres, encara que l’operació no ha acabat perquè està seguint-se el rastre de les transaccions bancaries per tal d’esbrinar el número total d’afectats. Davant estos casos, la Guàrdia Civil aconsella verificar la identitat de l’empresa a la que contractem el servei d’allotjament abans de fer qualsevol ingrés o transferència.

Els dos implicats han passat a disposició judicial per la seua implicació en delictes continuats d’estafa, usurpació d’estat civil i falsedat documental. El cas el porta el Jutjat d’Instrucció número 2 de Xàtiva i l’import estafat podria superar els 70.000 euros.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.