NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Un miler de caminants participa en la romeria a Santa Anna

Un total de 50 cavalls i més de 30 carruatges pujaren fins a l´ermita

Com cada primer de maig, la Llosa de Ranes celebrava la seua romeria a Santa Anna, una tradició que sobrepassa les tres dècades i que tornaria a ser un èxit d’assistència, més de mil persones i organització. Després de recollir les tradicionals canyes i llistes, els participants es concentrarien en la plaça Major on faria entrada el carruatge de la protagonista del dia, Santa Anna. Després de la benedicció del retor Andrés Asensio començaria la singular desfilada de genets a cavall i carruatges tancada per la imatge de la mare de Maria.

Tot i els temors pel variable oratge de les últimes setmanes, el sol va lluir i va acompanyar als assistents durant tota l’ascensió, de manera que es va poder gaudir del camí de quasi 4,5 quilòmetres que separa la localitat de l’ermita i de les (18´28) esplèndides vistes que depara. Entre els romers, la majoria veïns de la Llosa de Ranes, destacava enguany un grup d’anglesos però també arribaren visitants d’altres pobles de la Costera com Vallada o Rotglà i Corberà així com de més llunyans com Massalavés, Banyeres de Mariola, Alcàntera del Xúquer o Càrcer. En total es sumaren a la romeria mig centenar de cavalls del centre hípic la Font del Saladrar, més de 30 carruatges amb reates molt ben muntades i engalanades i un millar de caminants

L’arribada de la imatge de la santa a l’ermita gòtica de mateix nom, del segle XV es coronaria amb una exhibició de danses del grup local Ras i Pla amb l’acompanyament musical de la rondalla L’Empelt. La talla seria duta a coll pels membres de la quinta del 68.

A més de la colla que compleix 50 anys, molts són els col·laboradors que fan la romeria possible com els betlemistes, encarregats de les parades de menjar i beguda fresca o diferents empreses i comerços del poble.

En l’ermita de Santa Anna tindria lloc la missa oficiada per retor del poble, seguida del cant dels gojos i la tradicional benedicció dels termes. Després es reposaria forces amb el dinar als voltants de la mateix ermita i dels Banys on es va representar l’obra de teatre infantil “El tresor de Benimassot”.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.