NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Recisa i la Mancomunitat de La Vall arriben a un acord

Acorden el pagament del deute i el compromís de pagar en temps i forma

Després de dos dies sense recollir el fem i davant la pressió dels ajuntaments i ciutadans afectats, la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida i l’empresa de recollida de residus urbans, Recisa, arribaven ahir a última hora de la vesprada a un acord per a que el fem desapareguera dels carrers dels 34 pobles de la comarca.

Recisa va acceptar recollir el fem a canvi de que la Mancomunitat pague les factures acumulades amb més de 60 dies de retràs en quatre anys, un import que suma 900.000 euros; que entre maig i juny pague 300.000 euros de deute; que transferisca a l’empresa 20.000 més en concepte d’interessos i que es comprometa a no incórrer en nous ajornaments en el pagament de factures.

Ahir pel matí la ciutadania va esclatar després de dos dies amb el fem a la porta de casa i les queixes es succeïen per tot arreu. Contenidors plens i borses al carrer en Ontinyent, on l’arreplega de residus és porta a porta, deixaven un paisatge desolador i insalubre, una situació que l’alcalde de la capital de La Vall no estava disposat a consentir ni un dia més. És per això que Jorge Rodríguez avançava a primera hora de la vesprada d’ahir que el fem el recolliria Urbaser. Al remat, Urbaser va arreplegar el fem generat el cap de setmana per la vesprada i, en arribar a un acord, Recisa el corresponent al dia d’ahir per la nit. Segons l’Ajuntament, la factura d’Urbaser es passarà a la Mancomunitat de Municipis de La Vall per a que es faça càrrec.

En qualsevol cas, i malgrat els perjudicis causats als ciutadans d’Ontinyent que paguen puntualment els seus rebuts, l’Ajuntament recolza a la Mancomunitat de La Vall que està fent front al deute poc a poc.

Si analitzem l’origen d’esta suspensió de servei per part de Recisa, hi ha que anar enrere fins a principis d’abril, quan la concessionària de la recollida del fem envia un escrit a la Mancomunitat amenaçant amb no arreplegar els residus si en el termini d’un mes no fa front a part del deute. Este escrit, que no van conèixer els alcaldes fins ahir en la reunió urgent convocada per la Mancomunitat, no va obtenir resposta per part de l’ens comarcal i, per eixe motiu, Recisa va decidir deixar d’arreplegar el fem.

Després de la reunió urgent que es va mantenir ahir pel matí amb els alcaldes dels 34 municipis afectats, la indignació era majúscula. Primer perquè la Mancomunitat no havia comunicat a cap alcalde l’ultimatum de l’empresa i, segon, perquè representants com el d’Albaida, poble que arrossega el major deute des de 2005, s’ha sentit traït en haver-se centrat la polèmica del deute històric en el seu poble, municipi que arribà a un acord per a pagar anualment 60.000 eurosi, des de fa dos anys, 120.000 euros per fer front a eixe deute.

En la resolució del conflicte ha mediat el Consorci de Residus, qui gestiona el tractament i l’eliminació del fem, que ha plantejat a Recisa que facture directament cada mes a la concessionària les tones transferides a la planta de Bufali, en lloc de fer-ho a la Mancomunitat, assegurant així liquiditat.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.