NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

DecideiXàtiva infantil

Ahir la Casa de Cultura de Xàtiva acollia l?últim taller inclòs en la segona fase dels pressupostos participatius infantils.

Ahir la Casa de Cultura de Xàtiva acollia l’últim taller inclòs en la segona fase dels pressupostos participatius infantils. Ací, els alumnes escollits prèviament per cada centre han concretat les deu propostes, 5 per a Primària i altres 5 per a Secundària que són finalment les que passen a votació. Aquest DecideiXativa infantil és una proposta nascuda del grup motor encarregat de dur a terme el procés i en ell són els menors de 16 anys els que poden decidir el destí de 10.000 euros municipals.

En la primera fase, l’Ajuntament de Xàtiva ha facilitat a tots els tutors dels centres unes guies didàctiques per poder treballar-les en dues sessions.

Així que anem a conèixer algunes de les propostes debatudes en aquests tallers; primer les que afecten als més menuts, de 6 a 12 anys.

Passem a secundària per exemple a l’IES Josep de Ribera que aportaria idees com un carril bici cap al centre comercial i més i millor il·luminació en general.

Finalment aquests són els projectes que han passat la selecció. En primària, una ludoteca municipal; parc inclusiu d’aventura, papereres ecodivertides; Xàtiva bonica per al disseny i elaboració de murals i  porta’t la bici per a l’adquisició i col·locació de pàrquings d’aquest mitjà als espais públics. En secundària tenim connexió jove per a la creació d’àrees wi-fi gratuïts en espai públics; el projecte participatiu i formatiu entre centres escolars Xàtiva sense bullying;  noves fonts per a Xàtiva per millorar les fonts actuals i renovar les que estiguin en mal estat per posar-ne noves i més accessibles; informa’t d’oci per a la creació de punts d’informació que suporten la cartelleria de la programació juvenil i espais coberts per a esperar el bus.

Ara l’última fase serà la que ocupe la votació dels xiquets i xiquetes i ja es tenen preparades les urnes i les paperetes.

D’aquesta manera els escolars xativins comproven la importància que té implicar-se en la participació; una experiència que està resultant, com dia la regidora, molt enriquidora i que vol consolidar-se al calendari escolar.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.