NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Enquesta política per l´IES Josep de Ribera

El govern progressita de Xàtiva, que aprova amb un 5,8 tornaria a ser l´opció més votada en 2019.

La gestió de l’Ajuntament de Xàtiva és aprovada per la ciutadania amb un bé, concretament amb una puntuació d’un 5,8%; un dècima menys que l’anterior enquesta realitzada enguany per 65 alumnes de primer de Batxillerat de l’IES Josep de Ribera de les modalitats de Humanitats i Ciències Socials. A més els líders de cada tripartit aproven en la seua valoració global, destacant la puntuació de l’alcalde Roger Cerdà amb un 5,9%. Pel que fa al nivell de coneixement de la resta de regidors les primers posicions les ocupen els del PSPV; sent el primer Natxo Reig i Xelo Angulo escalant llocs. La segona posició en conjunt la té EU i destaca l’escalada de Miquel Alcocel que es situa en tercer lloc. Aquestes serien les dades del primer apartat d’aquesta enquesta on els estudiants han estat distribuïts en quatre grups per realitzar 387 entrevistes a persones majors de 18 anys en 29 punts de Xàtiva.

Al segon apartat s’ha valorat la fórmula del tripartit en positiu o negatiu el que queda pràcticament amb un empat tècnic, un 46 i un 45% respectivament. Una dada que sí destaca és que un 62% dels enquestats afirma que els tres partits de l’executiu municipal estan descoordinats i actua cadascun per un costat.

La majoria dels enquestats, un 49% no coneixen els pressupostos participatius front al 44% que va respondre que sí. Sobre l’ús de la plaça de bous, un 61% prefereix que es realitzen actes no taurins. 

En quant a les condemnes pels sobrecostos heretats, un 72% considera que suposa un greu dèficit en l’economia de l’Ajuntament.

) I anem a una de les qüestions crucials, la intenció de vot. Malgrat la valoració del tripartit amb una aprovat molt ajustat, els tres partits de l’executiu tornarien a signar el Pacte de Sant Domènec. PSPV i EU traurien 7 i 5 regidors, respectivament i Compromís baixaria un, quedant-se amb dos. L’única força que augmentaria la seua representació seria Ciutadans, com ocorre a nivell estatal; passaria concretament d’un a tres regidors i el PP baixaria un. El transvasament de vots arribaria majoritàriament del PP; concretament un 21%. El PSPV seria el partit que més conserva als seus votants, el 84,7% i el que més augmentaria en percentatge de vots, passant del 27,4% de 2015 al 34,9% per al 2019. EU també manté als seus votants i un 72,9% tornaria a elegir el partit de Miquel Lorente.

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.