NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Festes de Sant Onofre

L?Alcúdia de Crespins crema la foguera de Sant Onofre dins de les festes patronals

L’Alcúdia de Crespins ha celebrat les festes patronals en honor a Sant Onofre amb una avançada cremà de la foguera com a plat principal i motiu central de les celebracions.

El divendres per la vesprada la festa es viuria al carrer; primer a les vuit amb la recollida de festers, festeres i poble en general en la plaça Generalitat Valenciana i a partir de les vuit i vint amb l’entrà des del Carrer la Creu cap a l’Ajuntament. Destaca, com sempre, la presència dels més menuts, abillats amb la indumentària valenciana. Una llarga comitiva tancada per la SUM de l’Alcúdia de Crespins. Deu minuts després seria el torn de la recepció per part de les autoritats que obsequiarien a les festeres i a Mireia Beniel, Festera Major, amb un ram de flors. Ja des del balcó consistorial  tindria lloc la hissada de banderes.

Ja dins l’església, l’ofrena al patró destacaria una vegada més per l’alta participació dels veïns i per  les cistelles que després es subhastarien.

I és que, efectivament la subhasta és una dels actes que més crida l’atenció de tot el programa.  Té lloc a les portes del temple i els assistents, són sempre molt solidaris; entre ells l’alcalde. La venda de productes del camp però també de dolços o flors servirà, un any més per ajudar als més necessitats.

Tota la comitiva en cercavila va recorre els pocs metres que els separaven fins la foguera, una pira perfectament muntada vestida i amb la traca ja preparada per la pirotècnia valenciana de la Llosa de Ranes. La presència dels bombers garanteixen la seguretat. Després de la tradicional benedicció, la Festera Major serà l’encarregada de botar-li foc. Aquesta és una estructura molt semblant a la que es crema en alguns pobles de les nostres comarques en gener, per Sant Antoni però els alcudians afirmen, bromejant entre cometes, que aquesta és la que més calfa i la més alta.

Com veiem, veïns però també visitants i molts convidats per part de la corporació s’uneixen per gaudir de la calor de la foguera que purifica les negativitats.

Les flames purificadores envoltarien poc a poc la foguera fins reduir-la a cendra, el que no significaria el final de la festa. El dia següent seria moment d’honrar a Sant Onofre. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.