NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Processó i gran cordà

El dia de Sant Onofre en l?Alcúdia de Crespins finalitza amb la processó al patró i la gran cordà oferta per la penya el Crist

La vesprada del dia de Sant Onofre va estar marcada pels actes religiosos on els alcudians demostraren la seua devoció al patró. Passades les nou de la nit, la imatge eixia de l’església amb els seus fanals encesos i decorada amb flors; la creu parroquial encetaria la solemne processó. Els festers i festeres, ells amb trage obscur, elles de valenciana amb mantellina negra tenen l’honor de desfilar davant el Sant. Molts són els veïns que l’acompanyen amb els  ciris que il·luminen la nit; altres esperen al carrer per vore-lo passar. Al patró se li representa provecte de llargues barbes i vestit d’ermità al que un àngel li porta el pa, símbol de les racions que mai li faltaren. Al parèixer Sant Onofre fou fill d’un rei egipcià o abissini que va viure al segle IV. El diable va aconseguir que el seu progenitor l’entregara a les flames com prova de si fou fill d’una relació adúltera de la reina, prova de la que va resultar il·lès.

Darrere de l’anda trobem al clergue; regidors i tancant la comitiva la Unió Musical de l’Alcúdia de Crespins.  Una volta dins de la seua seu, el retor del poble  agrairia la participació i implicació dels veïns i festers. L’acte culminaria amb el gran castell de focs d’artifici disparat a l’accés la Sénia. 

Ja de matinada, a les dotze i mitja ens desplacem fins al carrer 8 de març, ja replet de públic, que expectant espera per gaudir de la gran cordà organitzada per la Penya el Crist. Els seus membres, els protagonistes de la cordà es vesteixen com cal, cobrint-se tot el cos per evitar cremades i no deixant cap porus de la pell al descobert.  Aquests valents ja estan dins del recinte tancat ultimant els últims detalls i molt prompte comença l’acció. La cordà és una manifestació pirotècnica típica de les nostres terres i generalment nocturna, com ocorre en l’Alcúdia de Crespins on un grup de coets, de carretilla o borratxos van soltant-se i esclatant-se oferint un espectacle únic de llum, foc i so.

Un fermall d’or per a unes festes curtes en el temps però voluminoses en quant a programació.  

La Fira Artesanal encara romandria al poble un dia més i la d’atraccions fins el dilluns dia 11 on va haver descomptes del 50%.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.