NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Homenatge al torero Ricardo de Fabra

A càrrec de la Penya Taurina La Estocada pel 50 aniversari de la seua alternativa

La Penya Taurina La Estocada de la Pobla del Duc ha ret homenatge al torero valencià Ricardo de Fabra en el 50 aniversari de la seua alternativa. Fou al saló de plens de l’Ajuntament en un acte dirigit pel periodista taurí Carlos Bueno que va comptar, a més de l’homenatjat, amb tertulians com el torero Vicent Ruiz “El Soro”. Ricardo de Fabra, nascut en Alcàsser en 1945, ha sigut un dels torers més destacats i importants que ha donat València i un dels més valents. Compta inclús amb un pasdoble al seu honor, obra del mestre de Torrent, Mariano Puig. En 1966, sent encara noveller, el destre valencià va assistir a la inauguració de la penya taurina La Estocada, així que la seua relació amb aquest poble de la Vall, que l’ha vist torejar innumerables vegades, ve de lluny.

L’homenatjat prenia l’alternativa el 10 de març de 1968 en la inauguració de la remodelada plaça de bous de València, en la primera correguda de falles amb bous de Galache per a Julio Aparicio, padrí i Diego Puerta, de testimoni. Al seu primer bou “Rondeño” li va tallar una oreja i acabaria sortint a coll entre el clamor popular.El plat fort de l’acte foren els records de les corregudes i les festes taurines celebrades en la plaça de La Pobla del Duc.

Una plaça que ha vist bones faenes, a més de Ricardo de Fabra, dels germans Esplà o José Mari Manzanares i unes festes de gran esplendor que portava al millor de l’espectacle nacional.

Aquesta penya, de 53 anys d’història compta en l’actualitat amb una seixantena de socis i moltes són les activitats que organitzen anualment. El més segur és que l’any que ve tornen a portar plaça al poble.

Ara ha homenatjat a Ricardo de Fabra que s’acomiadava dels cossos en 1983 en la correguda de la Verge dels Desemparats, el 15 de maig. Va compartir cartell amb ell, el Soro, present en la Pobla del Duc i Emilio Muñoz, encarregat de tallar-li la coleta.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.