NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Fons FEDER per a recuperar el patrimoni arquitectònic dels Centelles-Riusech

386.110 euros per a dues actuacions: en l'Enginy, l'antiga fàbrica de sucre i el Palau Comtal

L’Ajuntament d’Oliva ha obtingut una subvenció del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional, Feder de 386.110 euros per a dues actuacions que revitalitzaran el centre històric de la localitat i que foren sol·licitades en desembre de 2017. Una d’elles, de 187.272 euros evitarà el greu perill en el que es troba l’Enginy, un edifici que representa una de les poques mostres de l’arquitectura industrial valenciana del segle XV i farà visitable una part de l’antic magatzem de sucre. L’altra, de 198.838 euros permetrà posar en valor el perímetre del Palau Comtal dels Centelles, visibilitzant els principals elements exteriors de l’edifici, especialment el fos i la muralla sud-est, des de la Torre de la Comare fins el carrer del Duc d’Osuna. En ambdós casos, l’Ajuntament aportarà el 50% restant.

Els dos projectes tenen un denominador comú: formen part del patrimoni arquitectònic dels Centelles-Riusech.

Pel que fa a l’Enginy, l’antiga fàbrica de sucre, s’intervindrà sobre tres de les sis cases que s’alçaren sobre les restes, adquirides per l’Ajuntament en 1999 i 2006 per evitar el perill d’enfosament. Del Palau la majoria de les seues restes es troben ocultes a l’interior de les cases i aquesta actuació pretén descobrir-les. A més en 2020 es compliran 100 anys de la seua declaració com a Monument Arquitectònic-Artístic.

Altre dels eixos dels Fons Feder ha de vore amb l’accessibilitat i mobilitat urbana. En aquest sentit l’Ajuntament d’Oliva ha rebut una ajuda per a la redacció del seu Pla de Mobilitat Urbana, imprescindible per poder optar a subvencions europees.

A més el nou Fons de Cooperació Municipal destina al municipi un total de 432.520 euros aportats al 50% entre la Generalitat i la Diputació de València.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.