NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Bous a la Mar i processó de la Santíssima Sang

Dins de les celebracions de la Festa Major de Dénia

Des del passat dissabte i fins aquest diumenge 15 de juliol, Dénia es troba immersa en les seues Festes Patronals, la Festa Major 2018, amb un variat programa d’actes que combina tradició amb espectacles teatrals i musicals, entrades de bous, bous a la mar i cites religioses. Els Bous a la Mar és una Festa d’Interès Turístic nacional que es celebra a diari amb passes a les 13 hores i altre a les 19 hores i que compta amb més de dos-cents anys d’història. Ací l’espectacle està garantit gràcies als mossos que corren per la vora del moll fins que el bou o els joves, o ambdós alhora, cauen a l’aigua; encara que els que solen perdre són els xavals. Els Bous a la Mar es desenvolupen en un recinte tancat per tres dels seus costats ja que el quart és el propi litoral portuari i ací les mesures de seguretat es compleixen rigorosament.

Però clar, el perill està intrínsec en aquest tipus de festejos i en aquest 2018 ja ha hagut més d’un esglai. I què passa si una vaca o un bou cau a la mar?

 

 

A més de bous, ahir es celebrava el Dia de la Santíssima Sang, una de les festes més representatives de la ciutat de Dénia. Els seus inicis es remunten a 1587, any on, al carrer Loreto, on dos anys més tard el marquès de Dénia instituiria el Convent de les Agustines, es fundava la Confraria de la Santíssima Sang però la celebració es consolidaria en 1633 de la mà del Pare Pere.

 

 

La talla, datada l’any 1633 recuperava el seu color original al 2015. Compta amb un anda arrossegada. Els majorals i majoraleses de la Confraria de la Santíssima Sang són els encarregats d’organitzar les activitats religioses en honor al Crist com aquesta processó que arrancava a les vuit de la vesprada des de la plaça de la Constitució.

 

 

Molts fidels acompanyaren a la imatge durant tot el seu recorregut, constatant així la seua devoció a la imatge de la Santíssima Sang.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.