NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Diputació i els Ajuntaments de Tavernes de la Valldigna i Moixent proposen visites guiades per mostrar el patrimoni arqueològic valencià

Des de visites guiades i a centres d'interpretació, passant per tallers didàctics

El Museu de Prehistòria de València, que depèn de l’Àrea de Cultura de la Diputació, en col·laboració amb, entre altres, els ajuntaments de Moixent i Tavernes de la Valldigna, proposen per a aquest estiu un horari especial de visites i nombroses activitats orientades a la difusió del patrimoni arqueològic valencià: des de visites guiades i a centres d’interpretació, passant per tallers didàctics. Aquesta estimulant campanya du de nom “Agafa el teu barret i vine a conèixer els jaciments valencians”.

Jaciments com la Cova del Bolomor en Tavernes de Valldigna amb importants restes del Paleolític i únic al mon. Ací es documenta l’ocupació humana al llarg de més de 200.000 anys i en ell s’han descobert les proves més antigues de la presència de foc a Europa. S’han recuperat més de cinquanta mil peces lítiques treballades, a més, el prop de mig milió d’ossos constitueixen una de les màximes col·leccions fòssils aportada per l’home durant el Plistocè mitjà a Espanya.

Aquest jaciment ofereix visites guiades el 4 i 18 d’agost i l’experiència “Una nit en un campament neardental” per als dies 21 i 28 de juliol i 11 d’agost, visita nocturna i teatralitzada. L’1 i el 2 de setembre es celebrarà una jornada per a que tothom puga conèixer com es treballa en les excavacions finançades pel Museu de Prehistòria de València. Més informació al 962 885 264 o 645 977 022 o al correu visites@bolomor.com

Pel que fa a la Bastida de les Alcusses, aquest és un jaciment que forma part de la Ruta dels Ibers. El poblat ha permès recuperar ceràmiques ibèriques i gregues, ploms escrits en llengua ibèrica, instruments agrícoles i el cèlebre guerrer de Moixent. De l’assentament destaca el seu sistema defensiu format per una muralla que arriba als 4 metres d’amplària amb diverses torres adossades i quatre portes d’accés. A més compta amb una reconstrucció d’una casa ibèrica, plafons i maquetes interpretatives i itineraris senderistes i miradors. Les visites guiades es realitzaran de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 18 a 20 hores i els diumenges només amb horari de matí. De l’11 al 15 d’agost i del 21 al 24 de mateix mes, l’horari serà de dimecres a dissabte, només pel matí. A més els dies 22 i 23 de setembre es celebrarà la tradicional jornada de portes obertes “Viu un cap de setmana amb els ibers” que aquesta edició versaran al voltant de l’alimentació en l’època. Més informació als telèfons 687 836 717 o 687 836 545.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.