NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Dinar d'homenatge als majors, cordà i processó al Crist de l'Agonia per les festes de Xeraco

Actes destacats dels últims dies de festes.

Si un dia abans s’homenatjava a les dues persones més majors del poble, el diumenge 5 d’agost, dia de l’Encarnació, patrona de Xeraco, fou tota la gent gran la que va rebre el respecte i l’agraïment de tot el poble per considerar-los el patrimoni més gran que es té. Fou al  poliesportiu municipal on les llargues taules ompliren la pista. Ací l’Ajuntament va convidar a tots els majors a un gran dinar amb aperitius gambes, ensalada, un menú ben saludable per gaudir en bona companyia. Fins allí també es desplaçarien els integrants de la Cort d’Honor, elles amb vestits llargs en fúcsia i la Regina de blanc amb detalls en el brodat en negre, tots i totes amb moltes ganes de ballar. La Regidoria de Festes, a més, obsequiaria a tots els presents amb un pot de mel de Xeraco i un barret de palla, molt apropiat per enfrontar-se a l’estiu.

Ja de matinada, d’una a tres concretament totes les mirades es centraren al carrer Sénia la Llobera. Ací la Penya Foc Seguit va demostrar una vegada més la seua destresa en una festa del foc com fou, en aquest cas, la gran cordà del Crist. Un espectacle que es desenvolupa en un espai habilitat per a tal efecte, el coetòdrom on els tiradors professionals i aficionats, vestits amb roba que els cobreix tot el cos per evitar cremades no deixar de llançar tot tipus de coets amb gran intensitat.

Al dia següent, Xeraco vivia la seua Festa Major honrant al seu patró, el Crist de l’Agonia. La solemne processó arrancaria a les nou i mitja de la nit.

I així els mateixos membres de la Comissió de Festes farien de portadors, traient a coll la imatge del Crist de l’Agonia. La seua imatge decorada amb flors roges i els seus fanals encesos seria l’última en eixir des de la parròquia de l’Encarnació.

Aquesta és la cita més solemne ja que participen totes les imatges dels sants patrons per rendir homenatge al Crist. La nombrosa desfilada l’encapçala la Banda de Cornetes i Tambors Santíssim Crist de l’Agonia de Xeraco.  La creu parroquial dóna pas als fidels amb els ciris que il·luminen la nit. Primer apareix la talla de Sant Cristòfol, patró dels xofers, representat com un home corpulent creuant un riu amb el xiquet Jesús sobre les seues espatlles; segueix Sant Isidre, patró dels llauradors com comprovem en la indumentària dels seus portadors amb brusó i mocador i amb la música de dolçaina i tabal que l’acompanya; ací tenim a l’Encarnació. L’acte s’engrandeix amb la presència de les Corts d’Honor, xiquetes i xiques ben mudades, de fúcsia i amb mantellina i guants en negre. La Regina, Carla Bononad, que llueix molt guapa, té l’honor de desfilar davant la imatge del Crist de l’Agonia. Darrere trobem a la comissió de festes, la penya Va Rodat; el clergue i tanca la Unió Musical de Xeraco. La presidenta de les festes ens conta que aquesta és una jornada especial i com han pogut fer front a l’organització de tot el programa.

Amb aquesta cita religiosa, els habitants de Xeraco han demostrat la seua devoció pels sants patrons acudint en massa a la processó que discorre pels carrers principals de la vila.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.