NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El foc de Llutxent arrasa 1.500 hectàrees i acaba amb el paratge natural de El Surar

Es tracta del major incendi forestal de l'any.

Un raig latent produït en tempesta del dilluns de matinada es corona com la causa més probable de l’origen del major incendi forestal registrat en la Comunitat Valenciana en el que va d’any. El foc s’iniciava ahir dilluns sobre les tres de la vesprada en la partida Pujol de Llutxent i fins al migdia de hui ha arrasat 1500 hectàrees d’aquesta població i també paratges de Pinet, Barx i del districte de muntanya de Marxuquera en Gandia. També ha acabat amb el paratge natural de El Surar, una reserva mediambiental protegida per la seua riquesa ecològica. Als municipis de la Vall no ha hagut desallotjats. Sí va haver una evacuació preventiva de 2.500 veïns de les urbanitzacions Montesol, Rochera i Montepino en Gandia i la Drova en Barx en vistes de l’evolució desfavorable de l’incendi i la immensa columna de fum que feia l’aire irrespirable i que fou visible a desenes de quilòmetres. El poliesportiu de Llutxent es va habilitar per als 120 militars de la UME que es traslladaren per ajudar en l’extinció.

La magnitud de l’incendi va obligar a Emergències a activar el nivell 2 de risc del Pla Especial pel perill d’afeccions greus en la població i els bens immobles. Les flames arribaren a superar els 30 metres d’altura. En el moment del seu inici, l’alcalde de Pinet va trobar a faltar una major rapidesa per a intervenir en la part del poble amenaçada.

Aquest matí han augmentat els mitjans desplaçats a l’incendi amb 600 efectius terrestres entre personal i vehicles i 22 mitjans aeris. L’extinció evoluciona de manera molt lenta ja que es tracta de llocs inhòspits amb una topografia complexa i amb desnivells de fins 400 metres. Al migdia de hui començava a estar perimetrat. Ahir fou una jornada negra per ales muntanyes de la nostra Comunitat ja que en només sis hores es declararen fins onze incendis.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.