NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva presenta el Llibre de la Fira 2018, que per primera vegada aposta per una autoria exclusivament femenina

Passarà a la història com la primera publicació escrita íntegrament per dones des de la seua creació en 1945.

Xàtiva ha presentat el Llibre de la Fira 2018, que passarà a la història com la primera publicació escrita íntegrament per dones des de la seua creació en 1945. I es que en els seus 73 anys d’història, és la primera vegada que s’aposta per una autoria exclusivament femenina.

Ahir a les 20.00 hores de la vesprada es va presentar el Llibre de la Fira al saló d’actes del Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança amb la presència de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà,  de la Reina de la Fira, Paula Valor i l’encarregada de la seua coordinació, Purificació Mascarell.

Aquesta nova edició posa de manifest una carència que existia any rere any en la publicació anual, mai havia aplegat la paritat (un 50%) a la nòmina de col·laboradors. Per a tractar de compensar aquest desequilibri de dècades, aquest 2018 s’ha comptat amb escriptores dones.

El treball està dividit en dos blocs: “Les dones i la Fira” i “Xàtiva i les dones”, i ha comptat amb l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó com a convidada d’excepció. Al llarg de 22 articles trobem històries de ficció, memòries i treballs d’investigació de diferents temàtiques i gèneres, com la Cremà de Xàtiva, la beata Agullona, la presència del valencià en la festa o les dones antifeixistes a la Guerra Civil. Alguns han estat escrits per col·lectius com el Taller de Poesia de Xateba o grups d’alumnes de l’Institut Josep de Ribera. També viatjarem a altres èpoques amb els textos de l’actriu Maria José Peris, de la historiadora Rosa Ballester o de l’arxivera Maria José Badenas, i gaudirem de la ficció amb les escriptores Miriam Muñoz, Carmina Vidal i Lorena Cayuela.

Un llibre que permet conèixer les vivències personals de dones lligades a Xàtiva i que ofereix com a colofó un quadre realitzat a partir de la consulta exhaustiva de Mascarell en l’hemeroteca local, on es recullen totes les participacions femenines al Llibre des de 1945. Amb la presentació de la publicació, Xàtiva ultima els preparatius per la propera inauguració.

El Llibre de la Fira de Xàtiva 2018 pot adquirir-se a la Llibreria La Costera, el quiosc de l’Albereda i a la papereria Muñoz.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.