NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Es dóna per estabilitzat l'incendi de Llutxent que ha arrasat amb més de 3.000 hectàrees

Els desallotjats comencen a tornar a les seues cases.

A les onze del matí, el Consorci Provincial de Bombers ha donat per estabilitzat l’incendi de Llutxent després d’arrasar amb més de 3.000 hectàrees. Aquest incendi ja s’ha convertit en un dels més devastadors que han colpejat a la Comunitat Valenciana als últims anys i les xifres ho constaten: més de 3.000 desplaçats, 3.000 hectàrees cremades en sis municipis de la Vall d’Albaida i la Safor, 40 vivendes destruïdes dins de les urbanitzacions de Gandia i dos paratges naturals pastura de les flames: el Surar i el paratge Parpalló-Borrell, altra joia natural protegida.

El president de la Generalitat va visitar ahir la capital de la Safor on va mantenir una reunió amb l’alcaldessa i el personal del dispositiu de coordinació local que ha format l’ajuntament. Ací, el cap del Consell anunciava una solució a totes les persones amb una primera residència afectada per l’incendi.

Bona part dels esforços de la jornada d’ahir es concentraren en el flanc oest del foc, on el vent va amenaçar la serra de Quatretonda i les seues 1.600 hectàrees, repletes de massa arbòria. Malgrat que cinc famílies foren desallotjades de les seues casetes, les flames aconseguiren estabilitzar-se en aquest punt. La dotació de mitjans s’ampliava fins 28 aeris i més de 700 terrestres. Les dades oficials apunten a Gandia com el terme amb més superfície afectada, seguit de Llutxent, Pinet, Ador, Barx i Quatretonda. En Pinet, el foc arrasava quasi el 70% de la superfície forestal en el pitjor incendi en la zona des de 1964. Els seues desallotjats s’ubiquen en la veïna població de Llutxent.

350 persones foren reallotjades per l’Ajuntament de Gandia en hotels, càmpings i l’edifici Baladre. A més l’Ajuntament ha habilitat tres punts d’atenció per atendre als afectats integrat per un Policia Local, un psicòleg i dos tècnics municipals. Al migdia de hui, els veïns de Pinet i de l’Ermita la Marxuquera de Gandia han començat a tornar a les seues cases.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.