NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Bèlgida celebra la seua Entrada de Moros i Cristians amb 6 comparses que van envair els carrers del poble de música, festa i color

La filà Kanibals va presentar la seua primera esquadra oficial d'homes.

Bèlgida va celebrar el dijous 9 de vesprada la seua Entrada de Moros i Cristians d’aquest 2018. Un dels dies grans i més esperats, on la il·lusió i l’emoció es reflecteixen als rostres  dels festers i dels veïns. Després d’un any de preparatius amb reunions, decisions, tria de vestimenta i acompanyaments, l’olor a festa i la música es van traslladar directament als carrers del poble.

La filà Corsàries va obrir l’Entrada, que va començar al carrer Jornet Perales. Pel port de Dénia i fins les terres de Bèlgida, van ser les encarregades de defensar als seus habitants de la mà del Rei. Primer van desfilar els xiquets, que repartien encens entre el públic. Els van seguir dues comparses on les dones són les protagonistes i es llueixen amb els seus tratges i cridaners maquillatges mentre els acompanyava el grup musical d’Albaida.

Després va ser la filà Gaditanes, composada per 20 membres,  l’encarregada de desfilar amb dues esquadres oficials on el ventall és el seu complement estrella amb la música de la Banda La Nova de Quatretonda.

La filà Belgidaves va sorprendre amb el ballet Suspirs. El Grup musical Ben Bons va acompanyar a l’esquadra, que va arrancar els aplaudiments del públic. De nou el ball i els tambors van envair els carrers de música, moviment i ritme.

Els Alfambrats van obrir l’entrada mora amb un ballet amb molt de moviment que jugava amb mocadors de colors sorprenent al públic. Aquest és el seu cinquè any de participació, ja compta amb 25 components on destaca el bon ambient. L’esquadra Salvatges va desfilar amb un maquillatge molt elaborat i tratge voluptuós, amb capa i detalls de zebra mentre sonava el grup musical La Vall. La va seguir l’esquadra del Desert amb l’Agrupació Musical.

La filà Kanibals va presentar la seua primera esquadra oficial d’homes, un moment molt esperat per als festers i el públic. Amb les emocions a flor de pell, van recórrer els carrers amb un gran casc ple de plomes i una màscara que els cobria tot el rostre. Després, va ser el torn de la segona esquadra oficial de dones, acompanyades per l’Aureba d’Oliva. Amb un vestit molt vistós i colorit, desfilaren molts somrients, destacant un maquillatge també ple de color amb un espectacular casc i capa plens de detalls i estampats animals.

Els Al-Mudels van ser els encarregats de tancar l’entrada mora d’aquest any. Els xiquets van acompanyar al banderí muntats en cavalls. El boato Falconeria es va obrir pas amb òlibes i aus que van captar totes les atencions dels allí presents. Després seria un carruatge de cavalls a càrrec de la quadra Equitació Esportiva el que portaria als més menuts de la filà. El cap batedor Andreu Fortuño de la quadra Màgia Ecuestre va arrancar de nou els aplaudiment d’un públic entregat amb l’esquadra doble, primer la dels homes i  després la de les dones, al ritme de la Unió Musical Belgidense. El blanc, roig i negre van ser els colors predominants en els seus tratges, amb un gran casc molt elaborat.

Una Entrada 2018 plena d’emoció, color i música on gaudiren grans i menuts de l’espectacle.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.