NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Montaverner celebra l'Entrada de Moros i Cristians

Amb les filaes Cides i Beduïns com a abanderades

Montaverner va celebrar l'Entrada de Moros i Cristians 2018 el dimarts 28 d'agost, un dels dies grans de les seues festes, que va comptar com a Abanderades a les seues filaes Cides i Beduïns.

La desfilada començaria a les 20.00 hores de la vesprada impregnant els carrers principals de la localitat de l'ambient fester. Els veïns, corporació municipals i festers d’enguany no es van voler perdre l’espectacle.

 

 

El bàndol cristià seria l’encarregat d’obrir l’Entrada amb la filà Tavernes, on van eixir els integrants més menuts a peu i en carrossa, i les seues esquadres. Un cap batidor presentava a una de les seues esquadres d’homes portant la indumentària característica en groc i blau, i una creu roja pintada a la cara .

 

 

Els Boniquets els seguirien amb les seues esquadres amb el tratge oficial i altres amb cara tapada amb armadura.

 

 

Els Conqueridors es van obrir pas amb els seus festers desfilant amb barret i espasa en mà .

 

 

De seguida arribaria l’esperat moment de veure les sorpreses que els Cides, abanderats d’enguany, havien preparat. A ritme dels dolçainers, els artistes van oferir tot un espectacle a grans i menuts. Així com aquest ballet, que va envair de color i ritme els carrers

 

 

Els més menuts participarien pujats en la carrossa i un cap batidor va deixar pas a la seua esquadra de dones. Un exèrcit protegiria a les vertaderes protagonistes, que enguany a més, compleixen 20 anys d’història. Un moment molt màgic i emocionant per a les integrants de la filà.

 

 

Els Tuareg obririen el bàndol moro, amb les seues esquadres amb el característic pantaló groc.

 

 

Continuarien els Morotunos, amb els més joves i menuts de l’agrupació. Després veuríem unes espectaculars esquadres amb cara pintada en roig i blanc que destacaren per un gran casc replet de plomes roges si negres. Així com altres amb gran casc també i estampats d’animals.

 

 

Les Mores Tuareg continuarien l’espectacle començant amb les carrosses i els més menuts i amb unes esquadres molt acolorides amb el verd i groc com a predominants i uns maquillatges molt treballats. O altres amb el rosa com a protagonista en rostre, casc i vestit.

 

 

Els abanderats moros, els Beduïns, posarien el fermall a la desfilada desplegant el color i el luxe al carrer. Un ballet va omplir de moviment i ritme la recta final de l’Entrada Les esquadres, una vegada més, impressionants pel seus maquillatges i tratges en negre que van agradar molt als assistents.

 

 

Aquesta filà, la més jove, seria la que tancaria una Entrada de Moros i Cristians 2018 o la il·lusió i l’emoció van de la mà de festers i veïns.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.