NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva es prepara per a pagar mig milió d'euros per sentències de l'etapa Rus

El plenari del proper dissabte a Xàtiva comptarà amb l'aprovació d'una modificació del pressupost de 2018.

El plenari del proper dissabte a Xàtiva comptarà, entre els seus punts de l'ordre del dia, l'aprovació d'una modificació del pressupost de 2018 per tal d'afrontar el pagament de sentències en contra de l'Ajuntament heretades de l'anterior legislatura. En concret, la modificació del pressupost suposa la incorporació d'una quantitat al voltant dels 450.000 euros provinents del romanent de tresoreria per tal de pagar prop de 355.000 euros a Acciona Infraestructuras, per sobrecostos de la Ciutat de l'Esport i 94.186 euros a Caixabank per la resolució de la concessió del pàrquing de la Bassa a Llanera S.L.

Des de la regidoria d’Hisenda s’ha explicat que aquesta modificació ve a cobrir el pagament de tres sentències judicials. La primera, corresponent al desacord sobre les quantitats degudes per la redacció de projectes de la Ciutat de l'Esport, ascendeix a 275.000€, més 55.000 per interessos de demora. Després es trobaria el pagament de la modificació de preus de la liquidació d'obra de la mateixa Ciutat de l'Esport. En aquest cas, la quantitat puja a 17.300 €, més 4.500 € en interessos, més 2.500 € per despeses de manteniment de les garanties. Finalment, cal sumar les quantitats relacionades amb el aparcament de la Bassa. En total, 449.000 euros.

En agost de 2017, la sala d'allò contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va condemnar a l'Ajuntament de Xàtiva a abonar la quantitat de 275.000 € a Acciona Infraestructuras pels treballs de redacció de projectes de les obres de la Ciutat de l'Esport, més interessos de demora.

La mercantil reclamava l'abonament dels treballs que varen ser subcontractats per l'Ajuntament a Idom Ingeniería y Arquitectura, S.A. i abonats per Acciona. Es tractava d'un nou revés judicial per a les arques municipals provinent de la gestió urbanística del govern municipal d'Alfonso Rus. L'Ajuntament havia pagat anteriorment per aquest concepte la quantitat de 350.000 euros a Idom Ingeniería. Amb aquest nou pagament, en el cost de redacció de projecte i direcció d'obra de la Ciutat de l'Esport se n'han anat més de 640.000 euros.

Per altra part, la sala 3 del Jutjat d'allò contenciós administratiu de València donava la raó a l'Ajuntament. Xàtiva obté així un nou aparcament públic per 94.000 €. Cal recordar que la pretensió de Caixabanc era obtenir el pagament de 1'6 milions d'euros en concepte d'indemnització per la construcció de l'aparcament. El 30 de setembre de 2016, l'administració concursal de la societat Llanera S.L. va anunciar el tancament d'aquest pàrquing, que l'empresa va construir i venia explotant des de setembre de 2004. En novembre de 2016, la Junta de Govern va aprovar l'inici d'expedient per a la resolució i liquidació del contracte de concessió de la gestió de l'aparcament subterrani de la plaça de la Bassa.

La construcció d'aquesta infraestructura no va estar exempta de polèmica, ja que l'obra es va ampliar de 2 a 3 plantes, amb el sobrecost corresponent i sense licitar de nou l'obra inicial, adjudicada a Llanera en els temps en que la sintonia amb l'equip de govern d'Alfonso Rus era total.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.