NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Marxa contra la violència de gènere

Benigànim celebra el dia contra la violència de gènere amb una exposició sobre dones il·lustres

Més d’un centenar de persones participaren ahir per la vesprada en la marxa contra la violència de gènere de Xàtiva que partia i concloïa a les portes de l’ajuntament. Tots duien globus color violeta, símbol d’aquesta lluita. La concentració va estar encapçalada per les regidores Marian Soro, Yolanda Sipán, Mª José Pla i Rosa Esteban, encarregada de llegir el manifest del 25 de novembre.

 La regidora al manifest feia una crida per l’educació, peça lcau per eradicar aquesta lacra social ja que el maltractament apareix cada volta en edats més primerenques. Per aquest motiu s’han llançat campanyes en tots els nivells dels centres escolars.

En un dia com el d’ahir és indispensable oferir dades. A la primera meitat del 2014, als partits judicials de Xàtiva i Ontinyent han hagut 130 denúncies per maltractament, 152 nous assumptes penals oberts, 15 ordres de protecció, 36 jutjats i 30 condemnats. Al partit de Xàtiva s’ha constatat l’ ingrés de 74 delictes de violència masclista, 4 més que al mateix període de 2013. En Ontinyent són 128 delictes, deu menys que l’any anterior, reduint -se en un 30%.

A falta d’una actualització de dades des de juny, l’últim balanç anual; és a dir, comptant tot 2013 es mostra un increment del 40% en el número de delictes contra la dona detectats en l’àmbit de la Costera i la Canal respecte a 2012.

Però les convocatòries de commemoració s’estenen a altres localitats. Ahir en Benigànim s’inaugurava l’exposició “Dones emblemàtiques de la Comunitat Valenciana” on a través de panells es recorden a moltes dones que iniciaren les seues carreres partint d’unes condicions discriminatòries.

Dones tan conegudes com Carmen Vidal creadora de la línia de cosmètics Germaine de Capucini, radicada en Alcoi; o la compositora i pintora Matilde Salvador.

Però no ha sigut l’únic acte de l’agenda. Hui per la vesprada l’Espai Jove acollia un taller de tècniques contra la violència de gènere.

Un curs de defensa personal també ha format part del programa preparat en Ontinyent. El curs, impartit per la Policia Local es prolongarà fins a desembre i va dirigit a l’alumnat de primer de Batxillerat.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.